Nyhet

Nytt artistslipp fra Moldejazz

Dave Holland Overtone, Spunk & Jöelle Léandre, Karl Seglem, Team Hegdal, Cortex, Kjetil Møster og Michael Duch spiller på Moldejazz 2011. Det blir også gjensyn med suksessforestillingen ”Driving Miles”.

Med ”Overtone” har årets Artist in Residence Dave Holland skapt en av de sterkeste konstellasjonene i dagens akustiske jazzbilde.  Engasjementet av pianisten Jason Moran til denne gruppa har vært en genistrek. Moran framstår som en stadig sterkere personlig stemme blant yngre musikere. Han er en komplett pianist, og supplert med Eric Harland, trommer og Chris Potters saksofoner er dette et band av ledende – og lekende – musikere det er en fryd å høre. Som New York Times skrev i forbindelse med debutkonserten; dette er en kvartett som bringer Hollands orkestrale ”bouncy swing” til et nytt nivå. Kvartetten spiller på Kulturhuset tirsdag 19. juli og det er nå bekreftet at Dave Holland også gjør en av sine sjeldne solokonserter, dette skjer på Forum torsdag 21. juli.

Kvartetten Spunk har de siste ti årene fått stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet for konserter og kritikerroste album på selskapet Rune Grammofon.  I miljøer for støymusikk, ny- musikk og improvisasjonsmusikk er de nærmest for kultfigurer å nevne. I Molde skal de improvisere sammen med den franske kontrabassisten  Joëlle Léandre, som gjennom årene har spilt sammen med ”alle” innen improvisasjon og ny-musikk.

Under årets festival blir det også gjensyn og gjenhør med suksessforstillingen ”Driving Miles” for en skuespiller og en jazztrio.  Henning Mankell har skrevet denne musikalske monologen som hadde verdenspremiere under jubileumsfestivalen i 2010. Mankells historie er en hyllest til musikken, til geniet og til den store kunstopplevelsen, men det er også en lovprisning av den lille verden der helt vanlige mennesker bor, men som av og til kan huse den virkelig store, vide verden. Her møter vi Miles Davies på vei fra Årø, en ikke ukjent sjefssjåfør i jazzfestivalens stab, en skraphandler med jazzinteresse og et gjøkur fra Montreux. Svein Rune Nyland i Romsdals Budstikke skrev etter urpremièren ”Til stående applaus forlot den heimvendte sønn Per Egil Aske scena. Han hadde da trollbundet salen med historien om kompisen sin og Miles Davis. Hva i all verden kan jazzlegenden og en traus moldenser ha til felles?” og ga forestillingen terningkast 6.

Stjernesakofonisten Chris Potter vil medvirke i to ekstrakonserter mens han er i Molde. Mandag 18 juli spiller han med bandet til Lee Konitz/Tomasz Stanko som derved blir en sekstett og onsdag 20. juli går han inn i Mathias Eicks Band på konserten på Romsdalsmuseet.

Se Moldejazz for mer informasjon om program og billetter.

Fra forsiden

Nyhet

Makeløs 10-årsmarkering av Large Unit

Paal Nilssen-Love inviterer med seg gjester fra tre kontinenter når Large Unit i mars markerer ti år med en gigantisk fest over tre dager på Nasjonal jazzscene.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev