Nyhet

Bredt program på AnJazz

AnJazz – Hamar Jazzfestival presenterer et bredt og variert program foran årets festival med blant annet Silje Nergaard (bildet), Arild Andersen Trio, Jon Eberson Group, Frida Ånnevik, Hanne Boel, The Real Thing, Melanie Scholtz og Bobby McFerrin.

Den ti ganger Grammyvinnende vokalartisten Bobby McFerrin åpner AnJazz i Hamarhallen 5. mai. McFerrin er kanskje mest kjent for hiten «Don’t worry, be happy» fra 1988, men er en verdenskjent innovatør innen vokalimprovisasjon. Andre som vil imponere Hamarpublikummet med sin stemmeprakt er vår egen stjerne Silje Nergaard, danske Hanne Boel og ikke minst Sør-afrikanske Melanie Scholtz. Sistnevnte blander musikk fra Afrika og Europa med jazz, blues og pop, og med seg på scenen har hun et stjernelag av norske jazzmusikere.

The Real Thing har ligget i dvale siden saksofonist Sigurd Køhns tragiske bortgang i 2004. Nå er de tilbake på scenen, og på saksofon har de fått med seg britiske Dave Edge. The Real Thing spiller på Gamle Hamar Rådhus åpningskvelden.

Jon Eberson Group, med Hilde Marie Kjersem og Sigurd Hole, slapp albumet Comfort Call høsten 2010 til strålende kritikker. Dette er første gang Eberson har innledet et så omfattende samarbeid med en vokalist/tekstforfatter siden suksessen med Sidsel Endresen på 1980-tallet. Resultatet har høstet lovord hos både presse og publikum, og 8. mai avslutter de AnJazz i Hamardomen.

Tross  mediedebatten om dårlig fylkeskommunalstøtte, har festivalens produsent og initiativtaker Anja Katrine Tomter klart å stable nok en festival på beina. Fra 5. til 8. mai kan publikum i Hamarregionen besøke AnJazz for sjuende gang og her finner du mer informasjon om hele programmet.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Ugle Grammofon

Maria Kannegaard regisserer Damata-video, Ina Sagstuen arrangerer julekonsert, Jan Ole Otnæs forteller om da han booket Keith Jarrett for første gang, Kjetil Jerve spiller piano daglig, Anders Isachsen forteller om sitt forhold til tradisjonen og vi var på Hubro-jubileumet.

OK Sessions #2 – Nasjonal jazzscene, 5. desember 2019

Jam, slam og et lite knippe fine øyeblikk

Plateselskapet OK World og musikkorganisasjonen Samspill vil vise oss musikkens grenseløshet, i samarbeid med Nasjonal jazzscene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev