Nyhet

Seks nye navn til MaiJazz

Nå byr festivalen på ytterligere seks gode grunner til å ta turen til Stavanger i mai; Charlie Haden Quartet West, Madeleine Peyroux (bildet), Afro Celt Sound System, Ketil Bjørnstad, Manu Katché og Povl Dissing.

– Vi er svært fornøyd at vi kan offentliggjøre at disse flotte musikerne kommer til årets festival. Flere av dem har stått på ønskelisten lenge. Dessuten er det en stor glede å kunne la publikum i Stavanger få oppleve de kritikerroste prosjektene disse musikerne har levert i det siste, sier festivalsjef Per Hasse Andersen. – For oss er det også viktig å gi publikum muligheter til tette møter med disse toppmusikerne, skape intime og nære opplevelser. Det blir flere anledninger til det under årets festival, sier Per Hasse Andersen.

Det er allerede klart at den amerikanske stjernegitaristen John Scofield sammen med Vince Mendoza og Stavanger Symfoniorkester åpner årets festival.

Legende til Stavanger for første gang
Charlie Haden er en levende legende, og MaiJazz kan presentere han for første gang i Stavanger i intime rammer på Stavangeren. Denne formidable kontrabassisten er en jazzbauta i verdensklasse, og under MaiJazz kan du høre han i den sterke kvartetten Quartet West. Bandet byr på en bopinspirert melodiøs tilbakeskuende jazzromantikk levert med fynd, klem og inderlighet, hvor Hadens varme og uttrykksfulle basstone befinner seg midt i sentrum.

Tidløs vokalist som trollbinder
MaiJazz byr på enda et nytt bekjentskap for Stavanger, den fransk-amerikanske sangerinnen Madeleine Peyroux som har fengslet verden med sin unike stemme. Også hun presenteres i intime rammer i Stavangeren.  Madeleine Peyroux har en stemme med en sterk og enkel utstråling. Hun er en vokalist som tar rommet, og med øye for detaljene serverer hun musikk med nerve og en uovertruffen musikalsk timing. Dette er myk jazz som er lett å like, med elementer av både pop og country.

Hyller Louis Amstrong
Povl Dissing på jazzfestival? Noen stusser nok, men den folkekjære danske trubaduren ga i 2010 ut et album sammen med en ung dansk jazztrio, en hyllest til Louis Armstrong. Prosjektet har fått navnet ”That Lucky Old Sun”, og er et vakkert og nært prosjekt verdt å få med seg. Det er duket for en stemningsmettet og personlig honnør til Satchmo på Hall Toll.

Noe av det aller beste fra 2010

– Noe musikk griper tak i en med en gang. For mange er Ketil Bjørnstad’s innspilling Remembrance sammen med Jon Christensen og Tore i Brunborg blitt en slik magisk opplevelse. Vi gleder oss til å kunne presentere Remembrance prosjektet i en flott og klangfull ramme i St. Petri kirke, forteller en veldig fornøyd festivalsjef, Per Hasse Andersen.  Terje Mosnes sin anmeldelse til terningkast 6 i Dagbladet sier det som bør sies.

Gjensyn med trommemagiker

Dette er tredje gang den groovende fransk-afrikanske trommeslageren Manu Katché besøker Stavanger med eget band. På MaiJazz presenter han sitt siste plateprosjekt Third Round, hans tredje utgivelse på ECM. Manu Kache byr på vakker og melodisk instrumentalmusikk som er lett å like både for førstegangs jazztilhørere og ihuga jazzfrelste. På alle utgivelsene har han hatt med ledende norske jazzmusikere. Denne gangen medvirker blant annet Tore Brunborg og hans særegne tone og saksofonspill har fått en sentral plass i soundet i Manu Katchést nye band.

Tilbake på Folken
Afro Celt Sound System besøkte MaiJazz i 1999 og tok et stappfullt Folken med storm! Afro Celt Sound System er et av de mest innovative musikkollektivene i vår tid og er elsket av puristene så vel som hipsterne på grunn av sin unike sound der vest-afrikanske rytmer, irsk tradisjonell musikk og cutting edge dansegroover krydres med droner, programmerte loops og elektroniske beats. Lørdag 14.mai er det duket for et nytt heftig møte med Afro Celt Sound System på Folken.

Årets MaiJazz finner sted 10.-15. mai i Stavanger.
For mer info om programmet se Maijazz.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev