14. november 2014

Elin Rosseland
Vokal

Om utgivelsen

Som sanger og komponist,  og som inspirator for stadig nye generasjoner jazzvokalister er Elin Rosseland av stor betydning for norsk musikkliv. Med fokus på den improvisasjonsbaserte vokalkunsten samt egne komposisjoner utforsker hun på sitt nye album Vokal, stemmen i ulike formater.

 

 Tidløs musikk i grenseland mellom jazz, samtid, improvisasjon og kammermusikk.

 

Vokal er  Elins fjerde NORCD-utgivelse («Fra himmelen er det langt ned» 1997,»Moment» 2004, «Trio» 2007). 

 

Elin Rosseland har siden begynnelsen av 1980-årene vært en markant skikkelse innen norsk jazz. Hun studerte ved NMH, platedebuterte med bandet WindsHot&Cool i 1984, og har siden da samarbeidet med svært mange i det øverste sjiktet av norsk jazz. Hun har gjort en betydelig innsats både som utøvende musiker, komponist og pedagog. Rosseland har motatt en rekke utmerkelser og priser for sitt arbeid og fikk Radka Toneffs minnepris i 2009.

 

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev