14. november 2014

Elin Rosseland
Vokal

Om utgivelsen

Som sanger og komponist,  og som inspirator for stadig nye generasjoner jazzvokalister er Elin Rosseland av stor betydning for norsk musikkliv. Med fokus på den improvisasjonsbaserte vokalkunsten samt egne komposisjoner utforsker hun på sitt nye album Vokal, stemmen i ulike formater.

 

 Tidløs musikk i grenseland mellom jazz, samtid, improvisasjon og kammermusikk.

 

Vokal er  Elins fjerde NORCD-utgivelse («Fra himmelen er det langt ned» 1997,»Moment» 2004, «Trio» 2007). 

 

Elin Rosseland har siden begynnelsen av 1980-årene vært en markant skikkelse innen norsk jazz. Hun studerte ved NMH, platedebuterte med bandet WindsHot&Cool i 1984, og har siden da samarbeidet med svært mange i det øverste sjiktet av norsk jazz. Hun har gjort en betydelig innsats både som utøvende musiker, komponist og pedagog. Rosseland har motatt en rekke utmerkelser og priser for sitt arbeid og fikk Radka Toneffs minnepris i 2009.

 

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Et varmt vennskap

Bjørn Johansens vakre ballade «Friends», tilegnet vennen Egil Kapstad, ble tittelen på albumet som ble spilt inn for 40 år siden. Bassist Bjørn Alterhaug skriver her om innspillingen, musikken og et varmt vennskap med Ole Jacob, Bjørn og Egil som alle ville ha fylt 80 år i 2020.

Nyhet

Konsertserie med Master Oogway

Fra august til desember skal Master Oogway spille én konsert i måneden på Kafé Hærverk i Oslo. Hver konsert byr på ny musikk og ny gjest, og først ut er trompetist Eivind Lønning 8. august.

Meld deg på vårt nyhetsbrev