30. august 2024

Lyder Røed Quintet
Upside Down

Om utgivelsen

Lyder Røed Kvintett slipper en ny plate denne høsten på Jazzland. Den nye platen ble spilt inn over en hel uke I Flerbruket studio. All musikken er skrevet og arrangert av Lyder. Den er spilt inn med alle i samme rom uten noe etterarbeid eller editering bort sett fra miksing og mastring.
Denne konstellasjonen ble satt sammen av Lyder I 2023 etter at han hadde spilt med alle i forskjellige settinger gjennom flere år. Disse musikerne er noen av Lyder absolutte favorittmusikerne og utgjør en perfekt kombinasjon for musikken som spilles. Medlemmene er kjent for deres arbeid med blant andre Fieh, Tigerstate, Philip Granly trio, General Post Office og Gabriella Garrubo.
Den nye musikken til Lyder Røed kvintett er ekte og ærlig. Inspirert av Art Blakey and the Jazz Messengers, Nat Adderley, generelt mye av jazzmusikken som ble spilt på 60-tallet og ikke minst Roy Hargrove fra nyere tid. Siden første skiven har musikken utviklet seg og beveget seg mer mot den amerikanske jazztradisjonen, men har fremdeles en fot eller i hvert fall et par tær plassert i det Norske jazzlandskapet!

Musikere

Lyder Øvreås Røed - trompet/komposisjon
Aksel Øvreås Røed - saksofon
Philip Granly - piano
Andreas Svabø - kontrabass
Elias Tafjord - trommer

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Graver musikalsk gruve i Kongsbergs historie

I sjarmerende omgivelser i Høens Garasje skal kunstnerduoen Håvard Aufles og Fredrik Høyer hylle lokal identitet og kjærlighet til by og bygd. Bestillingsverket er laget i anledning Kongsberg Jazzfestivals 60-årsmarkering og byens 400-årsjubileum.

Nyhet

Jaap Blonk på nygammel grunn i Molde

I år finner Moldejazz tilbake til gamle spillesteder, og multikunstner Jaap Blonk skal opptre på to av disse, ved steinhytta på Hjertøya og kunstsenteret på Plassen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev