22. juni 2018

Kjetil Jerve
Tokyo Improvisations

Om utgivelsen

Oppfølgeren til den energiske platen «New York Improvisations» er et sakte steg over til meditative klanger og fredfull form.

«Goen» betyr på norsk «din kant», og symboliserer den røde tråden som fører mennesker sammen. Livet «på kanten» blir å imøtekomme denne skjebnen, og ivareta enhver handling som unik og meningsfull.

«Svenn» er dedikert til Kjetils avdøde far Sven Jerve (1950-2012). Den ekstra n’en i tittelen stammer fra tidlig i Sven sitt liv, da den offisielle skrivemåten ennå ikke var innprentet. Tilfeldigvis minner det også om det å være en «læresvenn», eller en «læres venn». Mesteren som aldri blir utlært.

Albumet er håndtrykket i et svært begrenset opplag på 22 vinyl i 45 RPM, noe som muliggjør saktere avspilling i 33 1/3 RPM. Lyden av dette dypere og roligere uttrykket er også tilgjengelig for digitale lyttere gjennom spor tre og fire.

Spilt inn hos Noah Piano Studio i Kichijoji, Tokyo, 15. februar 2018.

Tekniker: Takamasa Nakajima (Sound Arts)
Miks: David Aleksander Sjølie (Kvadraturen Studio)
Master: Mikale De Graff (disc_archive)
Fotografi: Shin Aoki
Cover art: Christopher Owe
Katalognummer: DUG005
Vinyl-trykk: disc_archive

www.kjetiljerve.com
www.dugnadrec.com

Plateselskapet Dugnad rec ble startet av Kjetil Jerve og Erlend Olderskog Albertsen sommeren 2016, og har per i dag gitt ut Albertsens science fiction-inspirerte verk for sekstett “Rødssalg nEEn GlassdøR”, i tillegg til “New York Improvisations“ og “Tokyo Improvisations”. Technosingelen “Jenny” kom 9. Juni 2018 og varsler en bølge av utgivelser fra produsent Bendik Baksaas. Dugnad betyr å gjøre det vi duger til. Rec, ikke records, for rec symboliserer den viktige knappen.

Musikere

Kjetil Jerve - Piano

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Seks norske band på London Jazz Festival

Hilde Marie Holsen, Tord Gustavsen Trio, Bugge Wesseltofts RYMDEN, Supersilent, Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard og BounceAlarm! står på programmet til London Jazz Festival som arrangeres 16. - 25. november.

Nyhet

To AiR-konserter og amerikanske stjerner i Moldejazz-slipp

To av Moldejazz-konsertene til Artist In Residence, Gard Nilssen, legges ut for salg i dag: Bushman’s Revenge feat Anja Lauvdal & Per «Texas» Johansson og Acoustic Unity feat Ambrose Akinmusire. Marcus Miller, Joshua Redman og Henry Threadgill er også blant dagens programslipp.

Meld deg på vårt nyhetsbrev