20. juni 2014

The Sticks
The Sticks

Om utgivelsen

Hva er skandinavisk jazz i 2014? Svaret kan godt være The Sticks – nyskapende musikk spilt av musikere som har overskudd på jazztradisjonen og kan gjøre den til sin egen!
The Sticks har to betydninger: Den ene er «ødemark» eller «middle-of-nowhere». Samtidig kan det også betegne en tilstand der man blir så varm og klam at underbuksene limer seg fast til lårene. Begge disse betydningene av ordet beskriver The Sticks musikk. Vi fnner alt fra lavmælte, lyriske låter som kan sende tankene i retning av Jan Johansson (hør bare på åpningsfrasen i første kutt, Skjærtorsdagsraggare) til utagerende og svette partier som kan minne om Keith Jarrett og Paul Bley. Musikken balanserer mellom faste strukturer og friere, mer abstrakte former. I bunnen for det hele ligger dyp kjennskap til, og respekt for jazztradisjonen, spilt av tre briljante musikere med modenhet og trygghet nok til å la samspill og helhet få forrang, samtidig som de individuelle prestasjonene hele tiden er i fokus. The Sticks spiller musikk som er fri for overfatiske fakter og gester. De prøver ikke å gjemme seg bak noe.
Musikerne vi snakker om er pianist Oscar Grönberg og bassist Aksel Jensen og Håkon Mjåset Johansen på trommer. Bandet oppsto som et resultat av masterstudier på Jazzlinja i Trondheim. Plata er et eksempel på et møte mellom to fremadstormende unge musikere og en av de mer etablerte trommeslagerne på den europeiske jazzscenen. Samtidig er det også et ledd i en lang tradisjon med samarbeid mellom norske og svenske jazzmusikere.
Plata blei spilt inn i løpet av to dager i Skansen Studio i Trondheim, er miksa av Aksel Jensen, mastra av Håkon Aaltvedt og har fått et smashing cover av Øyvind Mellbye. Og 20.juni er den ute på Just for the Records!

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev