20. desember 2023

Anne Lande & Andreu Jacob
The Forest

Om utgivelsen

Fra Nesoddskogen vandrer en helt ny sang ut i verden – et resultat av samarbeid mellom Anne Lande og Andreu Jacob. De har tidligere sammen skrevet og utgitt albumet «REiSEN – sydlandske trinn i nordavind» (2021)

Anne Lande sier:
– En helt ny liten fortelling vandrer snart ut i verden her fra Nesoddskogen. Det har vært så fint å lage «The Forest» i samarbeid med den musikalske tusenkunstneren Andreu Jacob. Han er en stor spansk kapasitet som har havnet her ute hos oss på Nesoddlandet, utdannet jazztrommeslager og komponist fra universitet og musikkonservatoriet i Barcelona og med lang fartstid som både utøver og komponist.

Dette samarbeidet er et møte mellom mitt lavmælte univers og Andreu Jacobs rikholdige, magisk-filmatiske verden – og nye landskap åpner seg.

Vårt samarbeidsspråk er engelsk – og jeg ble utfordret som sangtekstskaper da jeg ble bedt om å skrive på engelsk. Jeg skriver ellers alltid kun på mitt morsmål, men det oppleves fint å også kunne åpne opp for flere måter å uttrykke seg på i en mangfoldig verden.

Jeg er så glad for og stolt over vår «Forest» og håper den kan finne veien fram og inn til de som kan ha glede av den.

***

Anne Lande har skrevet teksten og laget stemmens melodilinje, og det er hun som synger.

Andreu Jacob har laget all den andre musikken og orkestrert det hele, og han spiller faktisk alle instrumentene – samt at han har mixet, mastret og står for all innspilling – med unntak av vokalopptakene som kommer fra Anne Landes hjemmestudio.

Fra den 20. desember 2023 kan «The Forest» fanges inn på strømmestedene.

Mer på Anne Landes nettsider: www.annelande.no/

og her på nettstedet til Andreu Jacob:
https://www.andreujacob.net/the-forest?fbclid=IwAR2MLEksfwue5pbyLTDqFeDdrZaZ9xqyEXSM49FqxJMsl97uLzwfoJ8e-QY

Musikere

Anne Lande - vokal
Andre Jacob - alle andre instrumenter
-
-

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Nyhet

Molderosen 2024 til Audun Vinger

Jazznytt-redaktør Audun Vinger ble i dag hedret med Moldejazz' utmerkelse Molderosen. Komiteen uttaler i sin begrunnelse at Vinger har opparbeidet seg en velfortjent status som en av landets aller fremste formidler av ulike kulturformer, der stor kunnskap om historie går parallelt med dypdykk om nye trender og fremtidig utvikling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev