13. september 2024

Roggen/Nyhus + Qvenild
Symfoni

Om utgivelsen

«Symfoni» er en samling romantiske verker i ombygde versjoner av Roggen/Nyhus, og i samspill med Morten Qvenild

Live Maria Roggen og Ingfrid Breie Nyhus har i en årrekke arbeidet som duo med tolkning av romantiske tekster og musikk, ved å zoome inn og zoome ut på ulike nivåer av hva sangen kan handle om, improvisere, eksperimentere og lete i ulike måter å uttrykke sangen på.

Duoen har tidligere utgitt EP-en «Demanten» og det minimalistiske albumet «Skymt» med egne komposisjoner og improvisasjoner inspirert av Jean Sibelius’ sanger. På «Symfoni» forholder Roggen/Nyhus seg til de fem opprinnelige sangene (av Mahler, Mahler, Strauss, Wagner og Rachmaninoff) på en annen måte:
Mye av skjelettet og tidslinjen i de opprinnelige sangene er med. Her improviseres det over en mer maksimal-romantisk idé, med orgel, vokaleffekter og live elektronikk som bidrar med å bygge ut duoens klangverden til noe større og mer orkestralt. Det synges på norsk, enten ved at de opprinnelige tekstene har blitt oversatt/gjendiktet av duoen, eller ved at de har blitt byttet ut med dikt av Emily Dickinson i Tone Hødnebøs gjendiktning.

Innspilt i Propeller Studio, august 2023
mikset av Mike Hartung, mastret av Morgan Nicolaysen

Musikere

Live Maria Roggen - vokal og elektronikk
Ingfrid Breie Nyhus - piano og orgel
Morten Qvenild - live elektronikk

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev