25. januar 2015

Whirl
Revolving rapidly around an axis

Om utgivelsen

Whirl er en trio bestående av den legendariske saksofonisten Tobias Delius (ICP orchestra) og de relativt unge, men aktive musikerne Adrian Fiskum Myhr (Bergljot, Facet) og Henrik Munkeby Nørstebø (Skadedyr, Lana trio). De tre spilte sammen for første gang i Berlin i 2012, og skjønte fort at dette måtte bli mer enn et engangstilfelle. Siden den gang har de turnért i Ungarn, Slovenia, Østerrike og Norge, og utviklet sin sterke musikalske kobling ytterligere. Whirl spiller ekspressiv improvisert musikk og blander eksplosiv frijazzestetikk, mikrotonale klangutforskninger og spontane avstikkere på en fryktløs måte. Gjennom et så enkelt grep som å fjerne trommene fra den “klassiske” frijazzbestningen skapes utgangspunktet for at et friskt bandsound og en slags improvisert kammerfrijazz kan ta form.

 

Plata ble spilt inn i studio i et gammelt trehus på Bakklandet i Trondheim under en turné i Norge i fjor, og inneholder ni improviserte stykker som spenner fra fritt fall til tilsynelatende komponerte deler.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev