25. januar 2015

Whirl
Revolving rapidly around an axis

Om utgivelsen

Whirl er en trio bestående av den legendariske saksofonisten Tobias Delius (ICP orchestra) og de relativt unge, men aktive musikerne Adrian Fiskum Myhr (Bergljot, Facet) og Henrik Munkeby Nørstebø (Skadedyr, Lana trio). De tre spilte sammen for første gang i Berlin i 2012, og skjønte fort at dette måtte bli mer enn et engangstilfelle. Siden den gang har de turnért i Ungarn, Slovenia, Østerrike og Norge, og utviklet sin sterke musikalske kobling ytterligere. Whirl spiller ekspressiv improvisert musikk og blander eksplosiv frijazzestetikk, mikrotonale klangutforskninger og spontane avstikkere på en fryktløs måte. Gjennom et så enkelt grep som å fjerne trommene fra den “klassiske” frijazzbestningen skapes utgangspunktet for at et friskt bandsound og en slags improvisert kammerfrijazz kan ta form.

 

Plata ble spilt inn i studio i et gammelt trehus på Bakklandet i Trondheim under en turné i Norge i fjor, og inneholder ni improviserte stykker som spenner fra fritt fall til tilsynelatende komponerte deler.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev