17. januar 2025

In the Country, Solveig Slettahjell & Knut Reiersrud
Remembrance

Om utgivelsen

Dette er et unikt feministisk musikkprosjekt med sterke poetiske stemmer! De tre engelske søstrene Brontë og amerikanske Emily Dickinson diktet på hvert sitt kontinent for nærmere 200 år siden. De hadde en enorm produksjon med veldig høy kvalitet, og ofte med svært følelsesladde tekster, som treffer oss den dag i dag. De skrev under pseudonym og Brontë døde tidlig på grunn av tuberkulose, under elendige forhold på kostskoler for jenter i England.

Fra hver sin side av Atlanteren belyser forfatterne hverandre på en veldig fin måte, og det oppstår en vakker og dyp dialog i musikken. Denne dialogen inntar en ny dimensjon når to av våre fremste vokalister, Solveig Slettahjell og Sidsel Endresen er stemmer i prosjektet. Med store kontraster er det både jordet, samtidig som det er dyrket fram et moderne uttrykk med kjølige lyder, unaturlige klanger, elektroakustisk funderte collager, forankret gjennom tradisjonell låtskriving.

Morten Qvenild har ønsket å løfte disse «navnløse» kunstnerne i møte med sine egne komposisjoner, og til å gjøre dette har han fått med seg sin faste trio In the Country, Knut Reiersrud, Solveig Slettahjell og Sidsel Endresen.

In the Country, Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud ga i 2014 ut det spellemannsnominerte livealbumet «Norwegian Woods», spilt inn under konsertserien «Jazz at Berlin Philharmonic» og har siden turnert festivaler og konserthus i Norge, Tyskland og USA med studioalbumet «Trail of Souls» i 2015. Nå er de endelig tilbake igjen med «Remembrance» – som er en hyllest til alle døtre, mødre og kvinner!

This is my letter to the World
That never wrote to Me—
The simple News that Nature told—
With tender Majesty

Musikere

Morten Qvenild - Tangenter, komposisjon
Solveig Slettahjell - Vokal
Knut Reiersrud - Gitar
Roger Arntzen - Bass
Pål Hausken - Trommer
Sidsel Endresen - Resitasjon

Lenker

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev