20. mai 2016

Significant Time med Hayden Powell og André Roligheten
Regnbueponniens Significante Påskesang

Om utgivelsen

Kvartetten Significant Time er beryktet for sine forrykende og humørfylte konserter, og ble av Dagsavisen beskrevet som en av de store overraskelsene på festivalen Maijazz i 2015. På sin platedebut har de fått selskap av blåserne Hayden Powell og André Roligheten.

Regnbueponniens Significante Påskesang er en samling låter skrevet av vokalist Signe Irene Time og pianist Øyvind Gjelsten Dale, hvor sistnevnte står bak de utvidede arrangementene. Med grobunn i jazz og et øre til klassiske komponister som Maurice Ravel lager bandet musikk med store kontraster. Her er referanser til tidlig jazz som Duke Ellington og Charles Mingus, og honnør til nylig avdøde Ornette Coleman. Significant Time tar med seg energien fra scenen inn i studio og inviterer lytteren til en verden full av forskningstrang, lek og skaperfryd – men også tradisjonsforvaltning.

Significant Time ble til i 2010 etter at Øyvind hørte Signe synge T.G.T.T. fra Duke Ellingtons klassiske Sacred Concert. Ved å bruke vokalen som et melodiinstrument skaper Ellington en helt egen klang og stemning, og for Øyvind sin del var det noe spesielt som oppstod da det mest naturligste av instrumenter – stemmen – fikk fremføre en melodi i all sin enkelhet. Dette måtte det forskes videre på. Etter flere bestetningsendringer fant bandet sin endelige form med Fredrik Luhr Dietrichson på kontrabass og Raymond Storaunet Lavik på trommer.

I 2015 ble Significant Time invitert av Maijazz til å opptre på festivalen med ny musikk skrevet for anledningen. Dermed ble trompetisten Hayden Powell og saksofonisten André Roligheten invitert inn i prosjektet som nå utgis på plate. De to blåserne komplimenterer hverandre og utvider bandets palett, og er kjent fra grupper som Hayden Powell Trio, Albatrosh, Trondheim Jazzorkester og Eyolf Dale sitt nye superband Wolf Valley.

Albumet gis ut på Powells plateselskap Periskop og har som selskapets øvrige plater fått et omslag designet av Jens Jørgen Carelius Krogsveen. Albumet ble spilt inn i oktober 2015 i Propeller Studio av Hans Andreas Horntvedt Jahnsen, mikset av David Alexander Sjølie og mastret av Morgan Nicolaysen i Propeller Mastering.

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev