27. juni 2016

Santos Silva/Wodrascka/Meaas Svendsen/Berre
Rasengan!

Om utgivelsen

Den europeiske improvisasjonskvartetten Santos Silva / Wodrascka / Meaas Svendsen / Berre møttes for første gang på Café MIR i Oslo for en ad-hoc-konsert under Blow Out!-festivalen i august 2015. Dette møtet viste seg å være en magisk kombinasjon av fire særegne improvisasjonsmusikere, og det ble bestemt på stedet at dette var en konstellasjon som hadde kommet for å bli. Deres debut-album Rasengan! er resultatet fra denne kvelden, og er et 36 minutter langt live-opptak som gis ut på det danske Barefoot Records 27.06.2016 på både CD og LP.

Kvartetten består av musikere med ulik bakgrunn, både geografisk of musikalsk. Den portugisiske trompetisten Susana Santos Silva holder til i Porto og er medlem i to av Portugals mest interessante ensembler: Orquestra Jazz de Matosinhos og Coreto Porta-Jazz. Susana er også aktiv på den skandinaviske scenen, da især sammen med bassist Thorbjörn Zetterberg. Pianist Christine Wodrascka bor i Provence i Frankrike hvor hun jobber med et bredt utvalg av sjanger-kryssende prosjekter som f.eks det 40-mann store improvisasjonsensemblet Fabrique d’Improvisation Libre. Norske Christian Meaas Svendsen er en bassist som stadig vinner terreng på det europeiske kontinent. Han er blant annet aktiv i sine egne prosjekter Nakama og Duplex, og representerer også den unge generasjonen i Paal Nilssen-Loves monsterband Large Unit. Trommeslager Håkon Berre er også norsk, men har hatt base i Danmark hele sin karriere og har etablert seg som en av de mest interessante trommeslagerne på den danske scenen for improvisert musikk. Håkons innovative og energiske trommespill har tatt ham til klubber og festivaler over hele verden og har samarbeidet med størrelser som Peter Brötzmann, Phil Minton, Axel Dörner, Liudas Mockunas og Peter Friis-Nielsen.

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev