20. november 2015

Natalie Sandtorv
Pieces of Solitude

Om utgivelsen

Natalie Sandtorv er ute med debut-soloalbumet ”Pieces of Solitude” den 20. november. Med bruk av stemmen og et organisk samspill med elektronikk, uttrykker hun en særegen poetisk lydkunst preget av dronete strekk og intense abrupte partier.

”Pieces of Solitude” handler om ensomhetens mange former i både positiv og negativ forstand, og passer derfor særdeles godt som et soloalbum. Natalie fordyper:

”Soloformatet interesserer meg fordi det er veldig nakent og ærlig, og man må skape framdrift og energi alene. Jeg er enebarn og tror det har påvirket meg mye som menneske og musiker. I mine år som student følte jeg meg ofte alene, og alene om musikken jeg drev med, og jobbet derfor mye for meg selv. Noe som kan være både frustrerende, men også befriende, som er nøkkelord når det kommer til følelsene i musikken.”

Albumet er gjennomsyret av en mørk og vemodig stemning med tidvis massive og intense partier. Stemmen, og alt som kommer med den, er i fokus i et organisk samspill med elektronikk.

”Den er både saktegående og abrupt. Den er veldig ærlig og upolert, til tross for mye elektroniske virkemidler. Men jeg har prøvd å fordele plata likt mellom dronete strekk, og de intense abrupte partiene. Jeg er også interessert i tekst, og hvordan ord og setninger endrer betydning alt ettersom hvordan og når man sier dem eller bryter dem opp.” forteller Natalie.

Albumet ble spilt inn i Bergen i 2014 med bråkmaker John Hegre bak spakene og kunstverket med tittelen ”Sad Bunny” av Marnie Weber preger coveret.

”Pieces of Solitude” er ute på plateselskapet Va Fongool 20. november, i 180g svart vinyl i et begrenset opplag!

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev