24. mai 2024

Doomsday Preppers
OK Doomer

Om utgivelsen

‘OK Doomer’ er tredje tilskudd i diskografien til Doomsday Preppers, og dokumenterer bandets videre utforskning av pseudo-apokalyptisk lyrisisme og lekenhet. Albumets sju komposisjoner byr på rike muligheter for både individuell og felles improvisatorisk utfoldelse, og ble komponert spesielt med tanke på kvartettens empatiske samspill. Spesielt definerende for denne utgivelsen er bandets voksende dynamiske rekkevidde, bundet sammen av avslappet intensitet. Kreativt ispedd er referanser til nære og fjerne kroker jazzen, i tillegg til en overraskende rekke inspirasjonskilder fra de (forhåpentligvis ikke aller) siste århundrenes musikkhistorie. ‘OK Doomer’ er retrofuturistisk musikk for endetid og ettertiden.

Den Oslo-baserte jazzkvartetten Doomsday Preppers har siden den ble dannet i 2017, meislet ut sitt karakteristiske pseudo-apokalyptiske gruppe-sound, basert rundt egenartede originale komposisjoner og den noe uvanlige instrument-kombinasjonen trompet, trombone, kontrabass og trommer. I tillegg til å ha utgitt to album med egen musikk – ‘Helter Shelter’ (2018) og ‘2020’ (2021), har bandet turnert i Norge, Danmark, Tyskland, Polen og Japan.

Musikere

Richard Köster - Trompet
Johannes Fosse Solvang - Trombone
Håkon Norby Bjørgo - Kontrabass
Magnus Sefaniassen Eide - Trommer

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev