29. april 2016

Kristian Skaarbrevik + Bjørn Thevik
MRST

Om utgivelsen

MRST består av musikk av Kristian Skaarbrevik og Bjørn Thevik. Albumet er delt i to med fire komposisjoner komponert og fremført av Skaarbrevik med Eva C. Eik på vokal spor en og tre komposisjoner komponert og fremført av Bjørn Thevik.

Bjørn Thevik kombinerer sin bakgrunn fra jazzlinja med fri improvisasjon imøte med felt opptak og synthesizere. Thevik er en av Norges mest fremadstormende improviserende synthesizerister med modulærsynther. På MRST i de tre stykkene ”Vi reiser alene”, ”Kretsløp” og ”Ingen tilfeldighet” brukes en monofonisk synthesizer i samspill med modulærsynth. Det er forsøk på å la elektronikken ta del i avgjørelsene i musikken. Hva er tilfeldig?

Thevik er synthesizerist, kontrabassist og elbassist. Han har turnért inn- og utland med blant annet med pop/elektronikatrioen Dinosau og jazz med bl.a. Klaus Holm og Stig Rennestraum.

Kristian Skaarbrevik har med musikkstykkene ”Cibele & Lucas” og ”Sakountala II” fra danseforestillingene “Trés Peles” og ”Camille Claudel” satt opp i Brasil. I tillegg de to nye elektroniske stykkene ”Solgløtt” og ”La ville lumière” tatt opp i oktober 2015. På MRST han viderer fører han assemblage kunst fra debutalbumet med å knytte ulike sjangrer i hverandre bl.a. fra jazz, samtidsmusikk og rytmisk elektronisk musikk.

Skaarbrevik har sin bakgrunn fra NMH og Berklee. Han har produsert plater for bl.a. Andreas Ulvo og Frøy Aagre og har spilt med bl.a. Else Olsen Storesund, Gustavo Caldas (Brasil), Pauline Oliveros (US) og Christian Wolff (US).

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev