25. september 2015

Espen Berg Trio
Mønster

Om utgivelsen

Med musikk av Espen Berg kombinerer trioen tradisjoner fra både den amerikanske og norske jazztradisjonen. Trioen fra 2014 har allerede rukket å bli svært godt mottatt på norske jazzfestivaler og av utenlandsk presse. ETB gjør lanseringsturneer i Norge, Europa og Asia det neste året, og er norsk representant i European Talent Program. Det tungt etablerte pianotrio-formatet har fått enda et nordisk tilskudd , som henter det beste fra den hardtsvingende amerikanske og eksperimentelle europeiske jazztradisjonen, iblandet skandinavisk dramatikk og lyrikk.

Espen Berg, født 30.juni 1983 i Hamar, er en norsk pianist og komponist. Han er bosatt i Trondheim, hvor han tok mastergrad i utøvende musikk på jazzlinja ved NTNU i 2008. Tidligere har han samarbeidet med artister som Per Jørgensen, Susanne Lundeng, Tore Johansen, Hildegunn Øiseth, Cantus, Mambo Compañeros, Amer Dahbar, Maher Mahmoud, Sissel Kyrkjebø, Darryl Tokes, Grete Storbæl Eriksen, Ole Edvard Antonsen m.fl. I dag er han aktuell med sitt soloprosjekt, Espen Berg trio, Trondheim Jazzorkester med Marius Neset, Trio Tett og Kåre Kolve Quartet. Han har undervist siden 2005 og underviser idag på jazzlinja ved NTNU.

Bárdur R. Poulsen er fra Torshavn, Færøyene. Han flyttet til Trondheim I 2011 og tok bachelorgrad på jazzlinja ved NTNU I 2014. Han er aktiv I flere jazz- og popgrupper, bl.a. The Fjords og Wako, og leder også en sekstett bestående av bl.a. John Pål Inderberg og Vigleik Storaas. Som bassist er Bárdur inspirert av James Jamesons måte å bruke linjer til å omrisse harmonisk bevegelse, og Paul Chambers sin organiske tone og sterke sans for time.

Simon Olderskog Albertsen er fra Stjørdal i Nord-Trøndelag og har studert ved jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Han spiller for tiden i flere jazzgrupper i og utenfor Trondheim, men jobber også med folkemusikk, pop og i teater. Han har også spilt og gitt ut musikk med engelske Mark Gregory og svenske Adeln.

Mønster er Espen Bergs tredje utgivelse på Atterklang.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Ny musikk for vokalensemblet Oslo 14

KONSERT: Tirsdag urframfører Oslo 14 nye verker av Guro S. Moe og Andreas H. Backer i regi av konsertseriene Blow Out og Femme Brutal.

Nyhet

Ny musikk for vokalensemblet Oslo 14

KONSERT: Tirsdag urframfører Oslo 14 nye verker av Guro S. Moe og Andreas H. Backer i regi av konsertseriene Blow Out og Femme Brutal.

Meld deg på vårt nyhetsbrev