20. januar 2017

Wako & Oslo Strings
Modes for All Eternity

Om utgivelsen

«Modes for all Eternity» er Wako sitt andre album og oppfølger av debuten «The Good
Story» (Øra Fonogram, 2015). I samarbeid med strykeensemblet Oslo Strings har de modig kastet seg ut i et filmatisk tema med mye drama og storslagne landskap, hvor improvisasjonen betones sterkt av komposisjonene rundt.

Wako & Oslo Strings består av musikere fra band som Trondheim Jazzorkester, Espen Berg Trio, Megalodon Collective og klassiske orkestre som Trondheimsolistene og Trondheim Symfoniorkester

Wako & Oslo Strings er ikke et prosjekt hvor strykerne akkompagnerer kvartetten. Det er derimot en målsetting at alle musikerne blir utfordret i nye retninger, og utvikler seg sammen rundt en idé om å bygge broer mellom klassisk og jazz. Musikken er skrevet av komponist Martin Myhre Olsen, og med jazzkvartettens samspill og improvisasjon som utgangspunkt har han hentet inspirasjon fra komponister som Messiaen og Stravinsky samt moderne kammerjazzprosjekter som Christian Wallumrød Ensemble og Alpaca Ensemble.

Albumet ble innspilt i juni 2016 i Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (København) av Mark Casanovas. Karl Klaseie fra Greener Mastring i Trondheim har mixet og mastret.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Sterk jazzhøst i Molde

Storyville Jazz Club i Molde åpner konsertsesongen med Transatlantic Express torsdag 21. september. Marius Neset Quintet, Kristin Asbjørnsen og Joshua Redman & Ola Kvernberg er blant andre høydepunkter i høst.

Meld deg på vårt nyhetsbrev