18. mars 2016

MMO-Ensemble
Lonely Creatures

Om utgivelsen

Skrevet som et fullstendig verk, er Lonely Creatures en fantasifortelling i en mystisk verden ikke så langt fra vår egen.

Spilt inn høsten 2014 i Øra Studio, med håndplukkede musikere av komponist og bandleder Martin Myhre Olsen. I bandet finner vi blant andre Eirik Hegdal, en egen kraft i seg selv i det norske jazzmiljøet, og den svenske stjernepianisten Oscar Grönberg. Felles for musikerne er at de alle er utdannet ved jazzlinja i Trondheim og at de sammen spilller i forskjellige prosjekter på kryss og tvers, noe ensemblet nyter godt av.

Til sammen skapes det musikk som er åpen men samtidig bundet til komposisjonenes ofte enkle grunnideer. Referansene er mange; fra Wayne Shorters «Nefertiti» til mer kammermusikalske uttrykk. Fra fri-improvisasjon til utskrevet materiale, som fint blender sammen og reflekterer dette verkets inderlighet og sårbarhet på en god måte.

Dedikert Armann Olsen (1932-2014)

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Storbandprisen 2017 tildelt Marius Stenberg

Leder av Prime Time Orchestra og mangeårig lokal ildsjel i Bærum, Marius Stenberg, ble lørdag 14. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2017. Marius Stenberg har i en årrekke vært en sterk bidragsyter til å fremme storbandmusikken lokalt, og har gjort en formidabel innstas for å gi plass og løfte fram unge talenter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev