6. november 2020

Egil Kpastad
Live at Molde Jazz

Om utgivelsen

Album: Egil Kapstad / Tittel: Live at Molde Jazz / Kat.nr.: PJRCD 101

Endelig en solo-piano-utgivelse fra Egil Kapstad, tre år etter han gikk bort.

Vår store jazznestor Egil Kapstad har etterlatt seg en overveldende samling musikk, både som jazzpianist, komponist og arrangør, innen både jazz og samtidsmusikk.

I 1997 gjorde Kapstad en solokonsert under Molde jazzfestival, en konsert som har blitt et testamente og en lærebok innen moderne jazz. Her trekker han linjene fra klassiske komposisjoner til originale jazzkomposisjoner, og snakker også om det han spiller (praten finnes KUN på det fysiske eksemplaret og ikke digitalt).

Dette albumet er en helt uvurderlig dokumentasjon av Egil Kapstads unike,
musikalske verden.

NRK tok det opp, men hele konserten ble aldri sendt, og Egils kone, Hilde Hefte, har i alle disse årene lett etter opptaket alle trodde var borte for alltid.
Det dukket opp da det var snakk om å hylle Egil på hans bursdag i år. Koronaen satt en stopper for den planlagte konserthyllesten, men en hyllest ved å gi ut et album ble det jobbet videre med – et arbeid Roald Vegheim (NRK) og Jan Erik Vold stod i bresjen for sammen med Hilde Hefte; en Kapstad-oversikt på 400 sider ble oversendt Hilde, og i dette dokumentet fant hun spor etter opptaket, noe som ble meldt tilbake til Vold og Vegheim, og utrolig nok, plutselig kom det beskjed fra Vegheim: «Vi har funnet råtapen til konserten.» Da begynte alt å røre på seg.

Hilde Hefte, som også driver Ponca Jazz Records, fikk lisensiert opptaket fra NRK, fikk renset opp i det så godt som mulig, med stor hjelp av Simen Hefte og Roald Råsberg.

Opptaket ble lyttet til og jobbet litt med av Hefte & Hefte, mikset og mastret av Råsberg, og foreligger nå som et enestående album, helt unikt i norsk og internasjonal jazzsammenheng, og i et cover laget av han som alltid tok bildene, lagde kunsten, laget coverne til Kapstads produksjoner, Alf Solbakken.»

Sporliste:

01. The Peacocks – Jimmy Rowles
02. Egil – Intro
03. Concerto For Orchestra – Bela Bartok/Remembering The Rain – Bill Evans /
In A Sentimental Mood – Duke Ellington
04. Egil’s Blues – Egil Kapstad / Basin Street Blues – S. Williams / Things Ain’t
What It Used To Be – Duke Ellington
05. Egil – Intro
06. Reinblom – Sparre Olsen / Epilog – Egil Kapstad / Epilogue – Bill Evans
07. Egil – Intro
08. Preludium – Alexandre Scriabin / Blue In Green – Bill Evans, Miles Davis
09. It Might As Well Be Spring – Richard Rodgers
10. Egil – Intro
11. ‘Round Midnight – Thelonious Monk
12. Bonus Track: Close Enough For Love – Johnny Mandel

Ponca Jazz Records 2020 / www.poncajazzrecords.com
Distribusjon: Musikkoperatørene / www.musikkoperatorene.no


Musikere

Egil Kapstad - Piano

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev