29. september 2023

Eivind Aarset - Jan Bang
Last Two Inches Of Sky

Om utgivelsen

«Last Two Inches of Sky», som utgis på Punkt Editions er en ambisiøs og engasjerende kombinasjon av lydmalerier og kunstpop – et nytt høydepunkt i Eivind Aarset og Jan Bangs produksjon.

Aarset og Bang har samarbeidet siden tidlig på 1990-tallet i konstellasjoner med blant andre Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft, Sly & Robbie og Jon Hassell. «Snow Catches on her Eyelashes» (2020) var deres første utgivelse som duo, et album som inspirerte John Eyles fra All About Jazz til å skrive: «Aarset, Bang and company go from strength to strength, as does the Norwegian scene. Onward and upward.»

«Last Two Inches of Sky» utvider dette soniske universet ytterligere. I likhet med forgjengeren, er den nye innspillingen en blanding av stiler og sjangere sammenvevd ved hjelp av Jan Bangs karakteristiske samplingsteknikk og Eivind Aarsets kontinuerlige utforskning av gitaren. Denne gang er også rytmeseksjonen med Audun Erlien (bass) og Anders Engen (trommer) fremtredende på de fleste kuttene, og arrangementene forsterkes av gjester som Gianluca Petrella (trombone), Adam Rudolph (perkusjon) og Erik Honoré (samples, tekst på «Legion»).

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Soulkick i vårsola

Thea Grant synger om havet, Amund Stenøien tolker John Coltrane, Hannah Furberg snakker om Amy Winehouse og Utlandet er ute med ny musikk.

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!

Meld deg på vårt nyhetsbrev