25. februar 2022

Melanie Scholtz & Jo Skaansar
Kindred

Om utgivelsen

Melanie Scholtz, prisbelønt jazzsanger fra Cape Town, og den norske superbassisten Jo Skaansar dyrker det transparente på sitt nye album. På duoutgivelsen «Kindred» tolkes amerikanske jazzstandarder i tillegg til repertoar fra Sør-Afrika, Europa og Argentina. Tittelen Kindred spiller på den sterke musikalske bindingen mellom de to, på tross av at de har opphav fra hvert sitt verdenshjørne. Melanie og Jo har samarbeidet i mange år og spilt konserter i en rekke land. Jo har også medvirket som bassist på to av Melanies tidligere soloalbum.

Melanie Scholtz er en Sør-Afrikansk jazzsanger og komponist som nå bor i New York City. Hun ble uteksaminert fra Cape Town Opera School i 2000 med høyest oppnåelige karakter og har siden utgitt fem album under eget navn. I 2010 vant hun den prestisjefylte Standard Bank Young Artist award for jazz i Sør-Afrika, og mottok i 2012 alle tre prisene på Jazz Revelations-konkurransen på Jazz à Juan, i Antibes Juan-les-pins i Frankrike. Scholtz har opptrådt, turnert og spilt inn musikk med en rekke internasjonale artister over hele verden. Hun har delt scene med for eksempel Wynton Marsalis, The Jazz at Lincoln Centre Orchestra, Hugh Masekela, Bobby McFerrin og Kurt Elling. Melanie er også kunstner, med flere utstillinger på samvittigheten.

Jo Fougner Skaansar er bassist, komponist og psykolog utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Han jobber med band og artister i inn- og utland, mest innen jazz og folkemusikk. Jo har gitt ut to album under eget navn (siste utgivelse er «Fange av mi tid», utgitt på Grappa i 2019), og har ellers medvirket som el- og kontrabassist på over 60 plateutgivelser. Han har spilt med artister som Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Trygve Seim, Sinikka Langeland, Gjermund Larsen, LILJA, Beady Belle, Jon Christensen, Steve Dobrogosz, Trondheim Jazzorkester, Trygve Seim og Hot Club de Norvege.

Musikere

Melanie Scholtz - Vokal
Jo Skaansar - Bass

Lenker

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Sigrid Aftret – inspirert av biletkunstnar Anna-Eva Bergman

Saksofonist og komponist Sigrid Aftret gav tidlegare i haust ut debutplata med bandet sitt Bêl som vart teke i mot med begeistra øyrer frå kritikarar og publikum. No er ho fersk i OJKOS, og tysdag 29.11 får vi høyre hennar første tolking av orkesteret. Vi ville høyre med Aftret om ho kunne fortelje om kva vi får høyre denne dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev