13. september 2016

Picidae
It´s another wor d

Om utgivelsen

Picidae (latin for hakkespett) har eksistert siden 2005, og duoens særpreg finner man både i de spesielle klangkombinasjonene lyre, autoharpe og andre strenge-instrumenter gir, og i de melodiøse klangfulle komposisjonene. Klangene fra diverse strenger kombineres med trompet, og på toppen av det hele svever Sigrun Tara Øverlands glitrende vakre stemme. Hun formidler de fine og underfundige tekstene på en måte som gjør at man bare må lytte.

Duoen jobber innenfor en musikkstil som drar tankene mot middelalder-hymner og renessansemusikk. Samtidig har de også relasjoner mot nyere elektronisk pop-musikk og jazz gjennom bruk av elektronikk og improvisasjon. I 2008 ga Picidae ut EPen «Yes make me dream» og siden da har de spilt en rekke konserter i Norge, Sverige og Italia, i alt fra mausoleer, gallerier, gamle fabrikker og bunkere, til små og store festivaler og klubber. Picidae har også vært på fire turneer i Japan. «It´s another wor d» er deres debut-album.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev