26. august 2016

Oslo14 VOkalensemble
Improvisasjon Komposisjon

Om utgivelsen

Oslo14 Vokalensemble har siden etableringen i 2014, arbeidet med improvisasjoner i ensembleformatet, og utforsker det bevegelige, det eksperimentelle og det improviserte. Vokalensembelet er ledet av Elin Rosseland som siden 1980 tallet har vært en markant skikkelse innen norsk vokaljazz både som sanger, komponist og lærer.

Oslo14 ønsker å utvide vokalensemble formatet ved å ta kollektive og solistiske improvisasjons elementer inn i det komponerte og legger stor vekt på å utvikle nytt repertoar i samarbeid med ulike norske samtidskomponister. På albumet er Wenche Losnegård og Susanne representert – og medvirkende med et verk hver (spor 7/8 og 9)

Debutalbumet til Oslo14 Vokalensemble er i så måte et svært sterkt manifest, der ensembleklang med den menneskelige stemmen blir levendegjort på helt nye og hittil uhørte måter. Ensemblet utfordrer, innsmigrer og strekker klang-grenser i nye retninger, både ved hjelp av Improvisasjon og Komposisjon. Et banebrytende album på mer enn en måte.

Oslo14 Vokalensemble debuterte på NyMusikk sin Only Connect-festival i 2015. Ensemblets navn ga seg på mange måter selv når 14 sangere startet opp i 2014! I tillegg er navnevalget en hommage til stilskaperne Oslo13 som på åtti- og nittitallet utgjorde en egen ”musikalsk bydel”.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev