5. april 2024

Maridalen
Gressholmen

Om utgivelsen

«Gressholmen» er det tredje albumet fra den anerkjente jazztrioen Maridalen som henter navnet sitt fra det naturskjønne dalføret nord for Oslo.

Albumet ble spilt inn på DNT-hytta Styrbord på Gressholmen i april i fjor og fortsetter trioens utforsking av deres unike og varme klang, bestående av kontrabass, saksofon og trompet. Denne gangen har de også invitert med seg trommeslager Erland Dahlen og Emil Brattested på pedal-steel som gjester på innspillingen. Aleksander Sjølie gjorde opptaket på Gressholmen og har også mikset albumet. Mastring er gjort av Morgan Nicolaysen.

Den noe uvanlige besetningen har bidratt til å skape et minimalistisk og transparent uttrykk som passer godt med den inspirasjonen trioen finner i naturen. Selv om de alltid har med den søkende og improvisatoriske holdningen fra jazzmusikken, ligger likevel historiefortellingen, det kollektive og det melodiske som en grunnstein i musikken til Maridalen.

«Gressholmen» er en videreføring av trioens allerede to utgitte album som har mottatt strålende kritikker nasjonalt og internasjonalt. Musikken er inspirert av øylivet og de historiene og fortellingene som utspiller seg der.

Musikere

Anders Hefre - Saksofon, klarinett
Jonas Kilmork Vemøy - Trompet
Andreas Rødland Haga - Kontrabass
Erland Dahlen - Perkusjon (gjestemusiker)
Emil Brattested - Pedal-steel gitar (gjestemusiker)

Lenker

Fra forsiden

The Core - Victoria, Nasjonal jazzscene - fredag 12. april 2024

Kjerneverdienes festkveld

KONSERT: The Core virvler opp tradisjoner og spiller dem på plass.

Now's the time

NTT: Soulkick i vårsola

Thea Grant synger om havet, Amund Stenøien tolker John Coltrane, Hannah Furberg snakker om Amy Winehouse og Utlandet er ute med ny musikk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev