8. oktober 2021

Nils Økland
Glødetrådar

Om utgivelsen

Glødetrådar, tingingsverket for Vossajazz 2016, er et slags «tilbake til røttene» for Økland. Voss har vært en viktig del av hans musikalske utvikling, både på 80-tallet som student og senere som musikalsk leder på Ole Bull Akademiet (1989-95). Tiden på akademiet gav viktige impulser til utvikling av hans karakteristiske, personlige stil: en blanding av jazz, fri improvisasjon, samtidsmusikk og folkemusikk.

I dette verket holder Økland fast ved sin særegne stil med enkle melodier og en inderlig tone som sniker seg inn i ryggmargen. I det ene øyeblikket stillferdig og mediterende, i det neste befinner vi oss i et rett fram rockeunivers, med full vreng.

Musikere

Nils Økland - Hardingfele, Viola d`amore
Rolf-Erik Nystrøm - Saksofon
Torbjørn Erik Økland - Trompet, mandolin
Per Steinar Lie - El-gitar
Sigbjørn Apeland - Harmonium, Fender Rhodes, Prepared Piano
Mats Eilertsen - Kontrabass
Ørjan Haaland - Trommer
Håkon Mørch Stene - Perkusjon, vibrafon

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Ti nyheter fra Moldejazz

Trondheim Voices & Asle Karstad, Anthony Braxton Lorraine Ensemble, Motorpsycho og Daniel Herskedal & Marius Neset er blant ti nye programslipp fra Moldejazz 2024.

Nyhet

Julepresang fra Nattjazz

Nattjazz i Bergen slipper de første fire til neste års festival: Nils Petter Molvær med Khmer, Bill Frisell i trioformat, ghanesisk fusion med Florence Adooni samt det norske stjerneskuddet Sara Fjeldvær.

Meld deg på vårt nyhetsbrev