28. oktober 2022

Trondheim Voices & Christian Wallumrød
Gjest Song

Om utgivelsen

Trondheim Voices har siden tidlig 2000-tall vært et av Norges mest fremstående og innflytelsesrike vokalensembler. Med improvisasjon og samhandling i fokus har de utviklet et kollektivt uttrykk som har satt merke på omgivelsene. På albumet «Gjest Song» inviteres lytteren inn i et tidløst rom, gjennom musikk komponert av Christian Wallumrød.

I 2015 gjorde Trondheim Voices og Wild at Art et Gesamtkunstwerk kalt Gjestehus, et levende stykke bestående av musikk, dans og visuell kunst, som foregikk over fem dager i Lademoen kirke, under Olavsfestdagene i Trondheim. Christian Wallumrød ble invitert til å skrive musikk som ble fremført og formet dag for dag. Innspilt i Melhus kirke i 2020, 5 år etter urfremføringen, har materialet fått tid til å modne ytterligere, uten å vike fra det opprinnelige kunstverket:

-Christians komposisjoner er i stor grad de samme som første gang de ble fremført, men på albumet har vi åpnet litt mere opp og tilført noen idéer som ble til i kollektive improvisasjonsprosesser. Og en viktig del av denne innspillingen er også lyden av kirkerommet og bygningen vi synger i, som lever sitt eget liv i samspill med været utenfor. – Sissel Vera Pettersen, Trondheim Voices

Med utgangspunkt i det opprinnelige prosjektets plassering og tidsperspektiv har Christian Wallumrød komponert musikk som baserer seg på et tekstløst materiale formet ut fra en ambisjon om å kunne utvikles i samarbeid med sangerne, kombineres på forskjellige måter og tåle repetisjon og gjenbruk over en lang tidsperiode.

«Jeg er glad for at Trondheim Voices ville hente frem denne musikken igjen, og for initiativet til å spille den inn, og jeg synes det er fint at det har gått endel tid siden den ble laget og prøvet ut i det opprinnelige verket. Å lydfeste noe, og å arbeide frem en lyd og en sekvensering og form, tror jeg uansett alltid frembringer en egen logikk og sin egen vekt. For meg har det kjentes som en naturlig konsekvens, en slags videreføring der vi i fellesskap fokuserer på det lydlige, det musikalske. At rommet og hele lyden av stedet vi arbeidet på har satt såpass tydelig preg på innspillingen, liker jeg veldig godt. Det er på en måte også en perifer påminnelse om det stedsspesifikke ved den opprinnelige fremføringssituasjonen.» – Christian Wallumrød.

Musikere

Christian Wallumrød - Komposisjoner
Sissel Vera Pettersen - Kunstnerisk leder
Tone Åse - Vokal
Natali Abrahamsen Garner - Vokal
Torunn Sævik - Vokal
Anita Kaasbøll - Vokal
Heidi Skjerve - Vokal
Ingrid Lode - Vokal
Marianna Sangita Røe - Vokal

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: To tette

Siril Malmedal Hauge og Kjetil Mulelid duodebuterer, Tyondai Braxton spiller i Bærum, Alexander Lindbäck minnes Jim Gordon og NTT Soul skriver om platetyveriet hos Ted Massey.

Meld deg på vårt nyhetsbrev