19. januar 2024

Sebastian Haugen
Fremtidsfabler

Om utgivelsen

Fremtidsfabler er komponist og bassist, Sebastian Haugens, andre plate i eget navn. Albumet er en jazzplate hvor bandlederen og medmusikerne leker seg med å blande den nordiske improvisasjonstradisjonen med tradisjonell amerikanske groove- og riffbaserte musikk. Instrumenteringen på plata er både elektrisk og akustisk, og har et lydbilde som bærer preg av komponistens fasinasjon av det råe og upolerte lydidealet fra 1970-tallet. Besetningen på albumet består av Sebastians eget band, Sebastian Haugen kvartett, i tillegg til en gjestende strykekvintett på fire av sporene. Utøverne er blant landets beste innen jazz og klassisk, og selv om grunnstrukturen i komposisjonene er utskrevet og faste, legger komponisten mye av ansvaret i det musikalske uttrykket hos musikerne. Dette bidrar til en unik sound hvor komposisjonene i stor grad farges av utøverne.

Fremtidsfabler består av åtte originalkomposisjoner. Musikken spiller på og skildrer mellommenneskelige relasjoner og følelser for en tid eller epoke. Idéen bak tittelen bygger på faktumet at en ikke vet hva som kommer til å skje i fremtiden, og sett tilbake, hva en hadde gjort annerledes dersom en hadde visst det. Alt som skjer i livet påvirker og former et menneske og sporene på albumet forteller historier om noen viktige begivenheter i komponistens liv.

Musikere

Sebastian Haugen - Bass/Composer
Anders Lønne Grønseth - Saxophone
Kjetil Jerve - Keys
Tore Sandbakken - Drums
Bjarne Magnus Jensen - Violin
Ingrid Berg Mehus - Violin
Einar Halle - Cello
Kaja Fjellberg Pettersen - Cello
Svein Haugen - Double bass

Lenker

Fra forsiden

The Core - Victoria, Nasjonal jazzscene - fredag 12. april 2024

Kjerneverdienes festkveld

KONSERT: The Core virvler opp tradisjoner og spiller dem på plass.

Now's the time

NTT: Soulkick i vårsola

Thea Grant synger om havet, Amund Stenøien tolker John Coltrane, Hannah Furberg snakker om Amy Winehouse og Utlandet er ute med ny musikk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev