26. april 2024

Lyder Røed feat Ojkos
Freespace

Om utgivelsen

Lyder Røed er tilbake med ny musikk!

Lyder Røed (Fieh, Lyder Røed kvintett, Bangkok Lingo, Slow is the new fast etc) har over lengre tid jobbet med soloprosjektet «Freespace». Dette ble skrevet som et verk til Orkesteret for jazzkomponister i Oslo (Ojkos), og har for Røed blitt til et stort og omfattende prosjekt hvor han leker med musikken og musikalske referanser av betydning for komponisten.

Røed har vært med i bandet Fieh de siste syv årene. I soloprosjektet «Freespace» har han fått med seg flere medlemmer fra bandet, og inkorporert elementer fra det lydlige landskapet til Fieh i sin egen musikk. Sammen med storbandet Ojkos oppstår en alternativ orkestral popmusikk. Til forskjell fra Røeds tidligere plateutgivelser (Lyder Røed kvintett, Bangkok Lingo, Slow is the new fast), beveger han seg her lenger bort fra jazztradisjonen, og blander elementer fra ulike sjangre som har vært av betydning for ham. Dette er en pop-plate som leker med sjangre og retninger.

Bandet bestående av 16 personer beveger seg sømløst gjennom Lyders komposisjoner, og Sofie Tollefsbøl ligger på toppen med sin særpregne vokal og tekst. Produsent Lars Hortveth har satt sitt preg på platen med tanke på lyd og arrangement, og har vært en viktig medspiller.

Denne utgivelsen markerer tydelig hvor Røed står som komponist og musiker på den norske jazzscenen i dag.

Musikere

Lyder Øvreås Røed - Trompet/Komponist
Lars Horntveth - diverse instrumenter/produsent
Sofie Tollefsbøl - tekst og vokal
Richard Köster - trompet
Tancred Heyerdahl Husø - trompet
Magnus Murphy Joelson - trombone
Johannes Fosse Solvang - trombone
Andreas Rotevatn - trombone
Henriette Eilertsen - fløyte
Camilla Hole - saksofoner og klarinett
Tina Lægreid Olsen - saksofoner og klarinett
Knut Kvifte Nesheim - vibrafon
Edvard Synnes - keyboards
Jørgen Kasbo - gitar
Arne Martin Nybo - gitar
Alexander Hoholm - bass
Ola Øverby - trommer

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Graver musikalsk gruve i Kongsbergs historie

I sjarmerende omgivelser i Høens Garasje skal kunstnerduoen Håvard Aufles og Fredrik Høyer hylle lokal identitet og kjærlighet til by og bygd. Bestillingsverket er laget i anledning Kongsberg Jazzfestivals 60-årsmarkering og byens 400-årsjubileum.

Nyhet

Jaap Blonk på nygammel grunn i Molde

I år finner Moldejazz tilbake til gamle spillesteder, og multikunstner Jaap Blonk skal opptre på to av disse, ved steinhytta på Hjertøya og kunstsenteret på Plassen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev