31. mai 2024

Flukten
Flukten

Om utgivelsen

Nytt fluktforsøk – Flukten slipper selvtitulert andrealbum 31. mai
Forrige gang Flukten var albumaktuelle, var landet delvis nedstengt. Fire år senere slipper de oppfølgeren til Velkommen håp – som kort og godt har fått tilnavnet Flukten.

I Propeller Music Division, like ved Akerselva, og med Hønse-Lovisas hus som nærmeste nabo, spilte Flukten inn sitt andre album. Prosessen i studio var enkel; Hanna Paulsberg (saksofon) og Marius Klovning (gitar) i det store innspillingsrommet, Bárður R. Poulsen (bass) og Hans Hulbækmo (trommer) i hvert sitt.
– Vi arbeidet oss gjennom repertoaret, og testet ut forskjellige arrangementer. Det forrige albumet var vårt første, og da hadde vi ikke spilt sammen så lenge. Denne gangen var vi mer forberedt, selv om materialet kanskje var løsere enn sist, forteller trommeslager Hans.

Albumet inneholder også flere liveopptak, som fanger bandet i sitt naturlige habitat. Det er tidvis punkete, tidvis vakkert. Samspillet kvartetten har utviklet seg imellom, er unikt for Flukten, og har resultert i tette bånd både musikkmessig og til hverandre. Låtene føles friere og mer improvisert enn tidligere, men er likevel basert på sterke melodier. Komposisjonene gir utøverne rom til å forme materialet selv. Hans sier:
– Det er vanskelig å trekke frem inspirasjonskilder. Jeg er vel ganske inspirert av Ornette Coleman, Henry Threadgill og Paul Motian, men ikke så konkret. Heller av stemningen musikken deres gir, eller kanskje min oppfatning av dem. Ofte blir låtene til ved at jeg går og nynner på noe. Gjerne ute på tur, av og til ved hjelp fra piano eller synth. Jeg lager musikk litt hele tiden, og det passer som regel til Flukten. Jeg er mer opptatt av melodilinjer enn akkorder.

Da Flukten skulle spille inn en oppfølger til Velkommen håp, ønsket de igjen å samarbeide med tekniker Mike Hartung. Albumet var et rent overskuddsprosjekt, basert på lysten til å gjøre nettopp det. Flukten fremviser kvartetten slik den fremstår i 2024, og er et levende bevis på hvordan gruppen har utviklet seg den siste tiden.
– Vi valgte å spille inn i Propeller igjen, ettersom det var så givende sist. Mike er en dyktig tekniker, og dessuten et vidunderlig menneske. Det har blitt en plate som oppleves veldig “oss”. Fluktens egenart ligger i det sterke samspillet vi har utviklet over tid. Det håper jeg lytterne er enig i, avslutter gitarist Marius.

Flukten slippes 31. mai på CD, LP og digitalt. Høsten 2024 er det duket for konserter
via Sørnorsk Jazzsenter og Nordnorsk Jazzsenter, samt under Oslo Jazzfestival.

FLUKTEN er en norsk jazzkvartett, bestående av medlemmer fra Hanna Paulsberg
Concept, Atomic, Moskus, GURLS, Wako, Espen Berg Trio, Hullyboo, Skadedyr og
Trondheim Jazz Orchestra. Deres debutalbum Velkommen håp utkom i 2021, og ble
belønnet med strålende kritikker, samt en Spellemannspris i kategorien jazz.

Musikere

Hanna Paulsberg - Saksofon
Marius Klovning - Gitar
Bárður R. Poulsen - Bass
Hans Hulbækmo - Trommer

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev