30. oktober 2015

Svein Rikard Mathisen
Copenhagen Diaries

Om utgivelsen

Curling Legs har alltid hatt som policy og la debutanter med noe på hjertet slippe til.
I rekken av slike er vi nå stolte av å presentere en ung gitarist fra Hedmark: Svein Rikard Mathisen.
I mengden av glimrende jazzutøvere i Norden, utmerker han seg med en kresen sans for kompositoriske særtrekk hvor fiffige akkordvendinger parres med uventede melodiske vendinger og ikke minst frapperende improvisasjoner og teknisk briljans. “Copenhagen Diaries” er en maktdemonstrasjon i originalitet og utsøkt samspill fra den nye generasjon av nordiske jazzmusikere.
Svein Rikard sier om «Copenhagen Diaries»:
«Komposisjonene på platen bærer preg av kompleks rytmikk og harmonikk som er et resultat av hvordan jeg hører musikk, og hvordan jeg ønsker å utvikle meg videre som musiker og komponist. Med min første plate ønsker jeg å ha et fysisk bevis på min pågående kreative prosess. Veien fram mot resultatet har vært lang, men å finne de rette musikerne for min musikk og mitt band har vært altavgjørende for at musikken og improvisasjonene skal flyte som de nå gjør. Komposisjonene ble til i stunder hvor nysgjerrighet møter mareritt, og forventningspress møter koffein. All musikk som høres på «Copenhagen Diaries» har blitt skrevet i tidsrommet 2010-2014, og den representerer mine erfaringer gjennom mitt fem-årige opphold i København.
Platen er innspilt i The Village i Vanløse i København.»

Niels Overgård i dansk Jazznyt:
«Mathisen vil gerne blande små komplicerede finurligheder med melodiske forløb. Her er samarbejdet mellem Larson og Mathisen rigtigt godt. Der er ingen tvivl om at det er fedt for musikerne at spille. Det giver udfordringer og det kan høres at de trives med udfordringerne.»

Roald Helgheim i Dagsavisen:
«Mathisen kjem no med det sterke albumet «Copenhagen Diaries» (Curling Legs/Musikkoperatørene), med William Larsson (piano), Paul Hinz på bass og Andreas Fryland på trommer. Musikk skriven dei fem åra han budde og studerte i Danmark, og det er moderne gitarjazz i ein tradisjon som stadig lever. Frå ein målmedviten musikar vi vil få høyre meir frå.»

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev