28. november 2014

Julie Loveson Septet
Consider It Solved

Om utgivelsen

Julie Loveson er komponist og jazzpianist med røtter fra Oslo. Som åtteåring hadde hun debut på pianoet i Universitetes Aula i Oslo. Hun flyttet til Wien, Østerrike som barn og fikk en solid klassisk musikkutdannelse der. Som tenåring syntes hun at notespill var litt for lite kreativt, ble dessuten inspirert av Oscar Peterson innspillinger og skiftet til jazzpiano. Hennes kompositoriske stil ble sterkt påvirket av ett års musikkstudium i USA og kan bli beskrevet som en akribisk og kompromissløs leting etter et kompakt lydbilde, tette musikalske strukturer og mye harmonisk progressjon. I tillegg er Julie fan av elektroniske instumenter og på platen bruker hun litt av potentialet til hard- og software synther blant annet Fender Rhodes klanger og selvlagede collage effekter.
På CDen bemerker lytteren umiddelbart septettens positive utstråling og oppløftende grooves både på egne og fremmede jazzkomposisjoner, sistnevnte føyer seg fint inn i seks låter av bandleader Julie Loveson og en låt av trombonist Andreas Mittermayer. Mulig reminisens til åttitalls jazz er intendert. Solistisk bemerkelsesverdige kontribusjoner fra østerrikske Daniel Nösig på trompet og Conrad Schrenk på el-gitar og en bonustrack for Big Band avrunder dette velklingende albumet som berikes av stor variasjon i stiler og instrumentkombinasjoner. Lytteren blir pent bedt om å spandere sin lyttende oppmerksomhet til hele albumet.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Sterk jazzhøst i Molde

Storyville Jazz Club i Molde åpner konsertsesongen med Transatlantic Express torsdag 21. september. Marius Neset Quintet, Kristin Asbjørnsen og Joshua Redman & Ola Kvernberg er blant andre høydepunkter i høst.

Meld deg på vårt nyhetsbrev