25. september 2015

Hayden Powell
Circadian Rhythm and Blues

Om utgivelsen

Trompetisten og melodikeren Hayden Powell er ute med sitt mest personlige og ambisiøse arbeid til nå. Dobbeltalbumet Circadian Rhythm and Blues starter med Hayden Powell Trio sin akustiske kammerjazz, og fortsetter inn i det ukjente med soloimprovisasjoner, lydcollager og elektronikk. Powells faste medspillere Eyolf Dale og Jo Skaansar er å høre på henholdsvis piano og kontrabass, og solodelen er produsert i samarbeid med anerkjente Øyvind Røsrud Gundersen (Hanne Kolstø, Atlanter, Jens Carelius).

Resultatet er et album som favner bredt, men treffer godt. På de to platene viser Powell at man kan gjøre mye med en trompet, fra det konvensjonelle til effekter med luft, vann og støy. Det hele forankres i et samspill mellom tre musikere som virkelig har funnet hverandre i sin tredje felles utgivelse.

”Circadian Rhythm” er betegnelsen på kroppens interne klokke, som ligger til grunn for sykluser som søvn og metabolisme. Rytmen blir igjen påvirket av impulser fra blant annet lys og temperatur. Denne dualiteten kan sees som en parallell til hvordan vi lager musikk. Vi har alle vår egen musikalitet, men må forholde oss til omgivelser, andre musikere, publikum og våre egne følelser og forhåpninger. Disse forbindelsene og reaksjonene representerer selve kjernen i musikken på Circadian Rhythm and Blues.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Storbandprisen 2017 tildelt Marius Stenberg

Leder av Prime Time Orchestra og mangeårig lokal ildsjel i Bærum, Marius Stenberg, ble lørdag 14. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2017. Marius Stenberg har i en årrekke vært en sterk bidragsyter til å fremme storbandmusikken lokalt, og har gjort en formidabel innstas for å gi plass og løfte fram unge talenter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev