30. januar 2015

MOPTI & Bendik Baksaas
Bits & Pieces

Om utgivelsen

 

30. januar er Mopti klar med sitt andre album på Jazzland Recordings. Bandet har i kjølevannet av JazzIntro-seieren i 2012, og det etterfølgende debutalbumet “Logic”, tatt store steg som band og individuelle musikere. Selv beskriver bandet seg som uredde og at de ikke har for vane å velge enkleste løsning. En påstand de ikke gjør skam på ved å velge DJ Bendik Baksaas som samarbeidspartner på deres nyeste album “Bits & Pieces”.

 

Det var Baksaas ́ remixer av «Logic» som var utslagsgivende for ideen til et samarbeid, og sommeren 2014 var Mopti & Bendik Baksaas et faktum under Moldejazz.

 

Med Baksaas som et fullt integrert medlem har bandet fortsatt å utforske de grenseløse mulighetene som finnes i formatet og skapt et univers de står helt alene om. Bits & Pieces er blitt et avantgardistisk album hvor

 

Mopti & Bendik Baksaas utfordrer seg selv og lytteren i møte mellom moderne jazz og eksperimentell hip-hop.

 

Det låter vilt, fritt, groovy og tidvis ganske farlig.

 

 

­­­­______________________________________________________________

 

 

 

RELEASETURNÈ

 

 

 

03.02 Trondheim, Dokkhuset

 

05.02 Bergen, Hulen

 

06.02 Oslo, Nasjonal Jazzscene

 

07.02 Munchen, Jazzclub Unterfahrt

 

13.02 Amsterdam, Maarten Lutherkerk

 

15.02 Berlin, B-Flat Jazz Club

 

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev