30. januar 2015

MOPTI & Bendik Baksaas
Bits & Pieces

Om utgivelsen

 

30. januar er Mopti klar med sitt andre album på Jazzland Recordings. Bandet har i kjølevannet av JazzIntro-seieren i 2012, og det etterfølgende debutalbumet “Logic”, tatt store steg som band og individuelle musikere. Selv beskriver bandet seg som uredde og at de ikke har for vane å velge enkleste løsning. En påstand de ikke gjør skam på ved å velge DJ Bendik Baksaas som samarbeidspartner på deres nyeste album “Bits & Pieces”.

 

Det var Baksaas ́ remixer av «Logic» som var utslagsgivende for ideen til et samarbeid, og sommeren 2014 var Mopti & Bendik Baksaas et faktum under Moldejazz.

 

Med Baksaas som et fullt integrert medlem har bandet fortsatt å utforske de grenseløse mulighetene som finnes i formatet og skapt et univers de står helt alene om. Bits & Pieces er blitt et avantgardistisk album hvor

 

Mopti & Bendik Baksaas utfordrer seg selv og lytteren i møte mellom moderne jazz og eksperimentell hip-hop.

 

Det låter vilt, fritt, groovy og tidvis ganske farlig.

 

 

­­­­______________________________________________________________

 

 

 

RELEASETURNÈ

 

 

 

03.02 Trondheim, Dokkhuset

 

05.02 Bergen, Hulen

 

06.02 Oslo, Nasjonal Jazzscene

 

07.02 Munchen, Jazzclub Unterfahrt

 

13.02 Amsterdam, Maarten Lutherkerk

 

15.02 Berlin, B-Flat Jazz Club

 

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Tre dager med Jazzfest i Skien

Jazzfest Skien åpner torsdag 18. oktober med Torun Eriksen. På festivalprogrammet står også Svante Henryson Quartet, Audun Kleive solo, Bugge Wesseltoft Organ Club og Goran Kajfes Subtropic Arkestra med flere.

Nyhet

Westerhus på veien med bestillingsverk

Stian Westerhus legger ut på på veien med bestillingsverket V. Turneen som åpner på Blå i Oslo tirsdag 16. oktober skal også innom Kongsberg, Bodø, Tromsø og Trondheim.

Meld deg på vårt nyhetsbrev