12. april 2024

I LIKE TO SLEEP
Bedmonster’s Groove

Om utgivelsen

Etter nesten 10 år sammen som band, hundrevis av konserter, og to album utgitt på Rune Grammofon, returnerer I LIKE TO SLEEP endelig hjem til det Trondheim-baserte All Good Clean Records med deres fjerde album «Bedmonster’s Groove» den 12. april!

I løpet av de første månedene av 2023 skrev I LIKE TO SLEEP ny musikk på Nyhavna, ett av Trondheims viktigste områder for kunst og musikk, noe som resulterte i at de ønsket å omfavne en mer lokalt forankret tilnærming til sitt arbeid, med mål om å finne og benytte seg av det beste Trondheim har å tilby på alle fronter! Dette prosjektet førte trioen til å samarbeide med lydtekniker og produksjonsmaestro Kyrre Laastad i Øra Studio, bare et steinkast unna øvingslokalet på Nyhavna.

Det kommende albumet representerer I LIKE TO SLEEPs mest brutale og råe materiale til dags dato, men det fanger også deres mest groovy og ærlige arbeid. Albumet åpner et sted i de atmosfæriske og «ambiente» etterdønningene til det forrige albumet «Sleeping Beauty», før det raskt begir seg ut på nye, uutforskede veier, og viser en stor appetitt for tunge grooves og riff sammen med mindre, subtile komposisjoner. Trioen sitt lydbilde er også blitt ytterligere utvidet gjennom omfattende bruk av Mellotron og spirituelle Alice Coltrane-synther. I tillegg ønsket vi en ekte lyd-trollmann til å mastre albumet, nemlig Helge Sten, også kjent som Deathprod. For anledningen har vi også klart å få tilbake en av de viktigste originale og avgjørende medlemmene i vårt team, den visuelle designeren Tore Østbø. Vi mener at Tore har lagt hjertet og sjelen sin i dette albumcoveret, og har overgått seg selv i å nok en gang skape en vakker, ikonisk visuell følgesvenn til vår musikk!

Bedmonster’s Groove utgis på STD black vinyl og i 50 eks på LTD black/green marbled vinyl gjennom All Good Clean Records, og i et eksklusivt begrenset opplag på «orange-gold/black marbled vinyl» i 50 eks på Stickman Records!

For å toppe det hele har Øystein Megård hos All Good Clean Records kuttet en svært begrenset lathecut 10” single (50 eks) med albumversjonen av «Our Neighborhood» på den ene siden og en liveversjon spilt inn på taket til det prisbelønte og lokale bryggeriet EC Dahls, som også ligger på Nyhavna. Disse 10” singlene er håndlaget i bakrommet til AGCR-butikken, bare noen få hundre meter fra Nyhavna!

Det var aldri noen tvil om at det nye albumet måtte ha tittelen «Bedmonster’s Groove», som en hyllest til 2017 AGCR-debutalbumet «Bedmonster» og for å poengtere tilbakekomsten til All Good Clean Records. Et annet passende kallenavn for albumet kunne også vært «The Nyhavna Album», som en hyllest til vårt kjære nabolag, Nyhavna.

I LIKE TO SLEEP – Bedmonster’s Groove Amund Storløkken Åse – vibrafon, mellotron Oberheim OB8, perkusjon, bongos med wah-wah.
Nicolas Leirtrø – Stavem barytongitar/bass-VI, bjeller og perkusjon.
Øyvind Leite – trommer.

Innspilt og medprodusert av Kyrre Laastad i Øra Studio, Trondheim, mars 2023.
Mikset av Kyrre Laastad i Øra Studio, Trondheim, mai 2023.
Mastret av Helge Sten på Audio Virus LAB, Oslo, mai 2023.
Coverdesign av Tore Østbø.

All musikk er skrevet og produsert av I LIKE TO SLEEP. Utgitt av All Good Clean Records den 12. april 2024.

Musikere

Amund Storløkken Åse - Vibrafon, Mellotron, Oberheim OB-8, perkusjon, komponist
Nicolas Leirtrø - Stavem-bass6/barytongitar, perkusjon, komponist
Øyvind Leite - Trommer, arrangør

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Graver musikalsk gruve i Kongsbergs historie

I sjarmerende omgivelser i Høens Garasje skal kunstnerduoen Håvard Aufles og Fredrik Høyer hylle lokal identitet og kjærlighet til by og bygd. Bestillingsverket er laget i anledning Kongsberg Jazzfestivals 60-årsmarkering og byens 400-årsjubileum.

Nyhet

Jaap Blonk på nygammel grunn i Molde

I år finner Moldejazz tilbake til gamle spillesteder, og multikunstner Jaap Blonk skal opptre på to av disse, ved steinhytta på Hjertøya og kunstsenteret på Plassen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev