10. mars 2017

Ánnásuolo
Ánnásuolo

Om utgivelsen

Tar tak i den samiske arven

Ánnásuolo har fått navnet sitt fra en vakker perle på Finnmarkskysten. På sin debutplate spiller bandet musikk med tekster av den samiske dikteren Nils-Aslak Valkeapää. Ánnásuolos gitarist John-Kåre Hansen har komponert all musikken som består av stemningsfulle låter med elementer fra blant annet jazz, pop og elektronisk musikk.

Valkeapääs syngende dikt blir båret frem av vakre melodier med Marianne Pentha på vokal. Pentha har gjort seg bemerket som deltaker på TV2s The Voice, NRKs Beat For Beat og som solist med selveste Kringkastingsorkesteret. I tillegg har hun vært å høre som korist sammen med artister som Noora Noor, Vinni, Sivert Høyem og Jarle Bernhoft, både på plateinnspillinger og på turné.

Selv om Marianne Pentha vokste opp med en samisktalende far ble det aldri naturlig for henne å snakke språket til daglig under oppveksten sin i Østerdalen. Nå tar hun arven tilbake og debuterer som solist med et samiskspråklig album.

Bandets gründer, gitarist John-Kåre Hansen, har håndplukket bandmedlemmene ut fra utøvernes bakgrunn. Med en filosofi om at låtene kun er å anse som skisser og at den enkelte musiker får frihet til å gjøre det han eller hun er best på, dyrkes den enkeltes stemme og man blander uttrykk og sound. På Ánnásuolos selvtitulerte platedebut får vi høre resultatet av dette. Med en klar vokal og klassisk jazzgitartone dannes et kontrastfullt uttrykk mellom det melodiske, groovebaserte, elektroniske og tidvis støyende lydteppet.

Ánnásuolo er et band bestående av allsidige musikere med bred sjangerbakgrunn. Med denne plata setter Ánnásuolo fokus på ny samisk musikk og på vakker samisk poesi.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Ny musikk for vokalensemblet Oslo 14

KONSERT: Tirsdag urframfører Oslo 14 nye verker av Guro S. Moe og Andreas H. Backer i regi av konsertseriene Blow Out og Femme Brutal.

Nyhet

Ny musikk for vokalensemblet Oslo 14

KONSERT: Tirsdag urframfører Oslo 14 nye verker av Guro S. Moe og Andreas H. Backer i regi av konsertseriene Blow Out og Femme Brutal.

Meld deg på vårt nyhetsbrev