7. februar 2014

Espen Berg
Acres of Blue

Om utgivelsen

Esepen Berg – Acres of Blue

”En mann… Et flygel… En ærverdig konsertsal…”

I November 2012 slapp Espen Berg (30) sitt debutalbum “Noctilucent”, og det ble kåret til en av årets beste utgivelser av det toneangivende nettstedet All About Jazz. Nå er han klar med oppfølgeren, ”Acres of Blue” med release 7. februar.

Både ”Noctilucent” og ”Acres of Blue” er solopiano innspillinger som byr på egne komposisjoner og improvisert musikk. Musikken er variert og dynamisk, men hovedsakelig melodiøs og lyrisk med røtter i både jazz, klassisk og folkemusikk. ”Acres of Blue”er spilt inn i den storslåtte konsertsalen til DKDM i København, som gir både luft og liv til Espens briljante pianotoner.

Biografi
Espen Berg, født 30.juni 1983 i Hamar,  er en norsk pianist og komponist. Han er bosatt i Trondheim, hvor han tok mastergrad i utøvende musikk på jazzlinja ved NTNU i 2008. Tidligere har han samarbeidet med artister som Per Jørgensen, Susanne Lundeng, Tore Johansen, Hildegunn Øiseth, Cantus, Mambo Compañeros, Amer Dahbar, Maher Mahmoud, Sissel Kyrkjebø, Darryl Tokes, Grete Storbæl Eriksen, Ole Edvard Antonsen m.fl. I dag er han aktuell med sitt soloprosjekt, Espen Berg trio, Trondheim Jazzorkester med Marius Neset, Trio Tett og Kåre Kolve Quartet.

I 2007 vant Espen solistprisen under Hoeilaart Internasjonal Jazz Contest i Belgia, der han også vant førstepremien sammen med trioen Listen i 2004. Han har undervist siden 2005, og er i dag fast ansatt på jazzlinja ved NTNU og på Trøndertun folkehøgskole.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Sterk jazzhøst i Molde

Storyville Jazz Club i Molde åpner konsertsesongen med Transatlantic Express torsdag 21. september. Marius Neset Quintet, Kristin Asbjørnsen og Joshua Redman & Ola Kvernberg er blant andre høydepunkter i høst.

Meld deg på vårt nyhetsbrev