7. februar 2014

Espen Berg
Acres of Blue

Om utgivelsen

Esepen Berg – Acres of Blue

”En mann… Et flygel… En ærverdig konsertsal…”

I November 2012 slapp Espen Berg (30) sitt debutalbum “Noctilucent”, og det ble kåret til en av årets beste utgivelser av det toneangivende nettstedet All About Jazz. Nå er han klar med oppfølgeren, ”Acres of Blue” med release 7. februar.

Både ”Noctilucent” og ”Acres of Blue” er solopiano innspillinger som byr på egne komposisjoner og improvisert musikk. Musikken er variert og dynamisk, men hovedsakelig melodiøs og lyrisk med røtter i både jazz, klassisk og folkemusikk. ”Acres of Blue”er spilt inn i den storslåtte konsertsalen til DKDM i København, som gir både luft og liv til Espens briljante pianotoner.

Biografi
Espen Berg, født 30.juni 1983 i Hamar,  er en norsk pianist og komponist. Han er bosatt i Trondheim, hvor han tok mastergrad i utøvende musikk på jazzlinja ved NTNU i 2008. Tidligere har han samarbeidet med artister som Per Jørgensen, Susanne Lundeng, Tore Johansen, Hildegunn Øiseth, Cantus, Mambo Compañeros, Amer Dahbar, Maher Mahmoud, Sissel Kyrkjebø, Darryl Tokes, Grete Storbæl Eriksen, Ole Edvard Antonsen m.fl. I dag er han aktuell med sitt soloprosjekt, Espen Berg trio, Trondheim Jazzorkester med Marius Neset, Trio Tett og Kåre Kolve Quartet.

I 2007 vant Espen solistprisen under Hoeilaart Internasjonal Jazz Contest i Belgia, der han også vant førstepremien sammen med trioen Listen i 2004. Han har undervist siden 2005, og er i dag fast ansatt på jazzlinja ved NTNU og på Trøndertun folkehøgskole.

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev