cover

Skrap tok JazZprisen

Den improvisasjonsbaserte duoen Skrap – Heida Karine Johannesdottir Mobeck og Anja Lauvdal (bildet) – ble i formiddag tildelt Sparebank 1s store JazZtipend under Moldejazz. Prisen har en verdi på ca 500 000 kroner.

Stipendet er øremerket komponering, innstudering og framføring av et nytt verk for Trondheim Jazzorkester og JazZstipendiaten ved neste års Moldejazz. Mobeck og Lauvdal, som har samarbeidet i nærmere 10 år, har gitt verket arbeidstittelen «Eklektisk Verk» og antyder en på alle måter stil- og sjangerkryssende musikk framført med mye improvisasjonsfrihet av en stor, håndplukket besetning.

Anja Lauvdal fra Flekkefjord, mest kjent fra bandet Moskus, og Heida Karine Johannesdottir Mobeck fra Trondheim møttes på Sund folkehøgskole i 2006. Begge er 28, bosatt i Oslo og utdannet ved NTNU i Trondheim. Mobeck er tubaist, elektroniker og designer, Lauvdal pianist og elektroniker. Foruten Skrap – i betydningen scratch – inkluderer samarbeidet deres bandene Your Headlights Are On, Broen, Skadedyr og Ósk.

(Foto: Terje Mosnes)

 

 

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Håpar det ikkje lét som eit storband

Til OJKOS sin fjerde konsert er det trompetist Lyder Øvreås Røed som er huskomponist. Vi tok ein prat med Lyder på Victoria under den siste øvinga før konserten tysdag 26. februar.

Nyheter

Ni nye band klare for Jazzfest

Hildegunn Øiseth og Eldbjørg Raknes kommer til Jazzfest i Trondheim med hvert sitt bestillingsverk. Madeleine Peyroux og Beady Belle er blant andre Jazzfest-klare artister.

Meld deg på vårt nyhetsbrev