Nyheter

Musikk-o-rama – tidenes første regionale barneturné i sør

I høst sender Sørnorsk jazzsenter tidenes første regionale barneturné ut på veien. Frøy Aagre og Raymond Sereba skal spille for barn i både Agder, Vestfold og Telemark.

Frøy Aagre er saksofonist og komponist fra Tønsberg som har gitt ut fire album til gode anmeldelser og turnert i blant annet USA, Tyskland, England, Australia, Kina og India. I tillegg til konserter og plater for voksne har hun også lagd mye musikk for barn og unge.

Konserten hun skal turnere Sør-Norge med er Musikk-o-rama, som hun har lagd sammen med Raymond Sereba fra Elfenbenskysten. Raymond er danser, musiker, skuespiller og forteller. Han har medvirket i en rekke produksjoner og holdt seminarer, konserter og verksteder i blant annet Sri Lanka, Sør-Afrika, Palestina, Jordan, Island.

I Musikk-o-rama tar Frøy og Raymond barna med på en forrykende og engasjerende musikkopplevelse gjennom både lyd, bevegelser og musikk! Publikum inviteres inn i et musikalsk landskap med ulike instrumenter, melodier, klanger og rytmer. Musikk-o-rama er en musikalsk reise fra Afrika til Norge, fra djembe til saksofon, fra afrikanske tradisjonsinstrumenter til vestlige perkusjonsinstrumenter. Barna får oppleve den magiske klangen av Frøys saksofon, Raymonds stemme og djembe-spilll og får også være med å synge og spille selv.

«Jeg synes det er både gøy og meningsfylt å spille konserter for barn, og gleder meg stort til å komme på denne turnéen til Sør-Norge! Det som er ekstra gøy med denne konserten er at barna også får være med å spille, leke og synge, og det bruker å bli utrolig god stemning», sier Frøy.

Første regionale barneturné
Sørnorsk jazzsenter arrangerer fire årlige regionale turnéer som tilbys klubbene i regionen. I år tilbys for første gang, i tillegg, en regionale turné med barnekonserter. Konserten har vært populær blant de frivillige arrangørene og skal besøke hele ni jazzklubber i regionen.

«Vi har fantastisk dyktige arrangører i regionen vår, men mange av de har aldri arrangert barnekonserter før. Vi har veldig tro på at barn skal få oppleve gode konsertopplevelser, og det føles derfor veldig verdifullt å tilby denne konserten i samarbeid med klubbene i vår region. Jeg håper og tror kan det gi gode konsertopplevelse for både små og store», sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Sigrun Tara Øverland.

Besetning:
Frøy Aagre – saksofon, perkusjon
Raymond Sereba – vokal, djembe og perkusjon

Turnérute:
Lørdag 19/10: Risør jazzklubb, Søndag 20/10: Larvik jazzklubb, Lørdag 26/10: Arendal jazzklubb, Fredag 29/11: Dølen konsertserie, Lørdag 30/11: Flekkefjord jazzklubb, Lørdag 1/2: Skiensjazzdraget, Søndag 2/2 Horten Jazz Club, Lørdag 8/2: Urijazz, Søndag 9/2: Kristiansand jazzvesen

Fra forsiden

Minneord

En stor musiker og stillfaren formidler

MINNEORD: Komponist, musiker og grunnlegger av Jazzlinja ved NTNU, Terje Bjørklund (02.01.1945-03.10.2024), har gått bort. Bjørn Alterhaug skriver varmt om en nær venn, medspiller og fagkollega.

Now's the time

NTT: Andreas Wildhagens spiraler

Trommeslager Andreas Wildhagen debuterer med egen kvartett, Eir Vatn Strøm deler inspirasjonskilder, ny utstilling gransker Kongsberg Jazzfestivals designhistorie og det er en god høst og vinter om du liker å se konserter med fantombassister.

Meld deg på vårt nyhetsbrev