Nyhet

Stiller ut 60 år med festivalhistorie

I sommer markerte Kongsberg Jazzfestival 60 år. I oktober åpner festivalen utstilling i Oslo med historiske plakater og andre trykksaker, et utvalg filmer og fotografier samt nylig digitaliserte opptak av legendariske konserter.

Kongsberg Jazzfestival startet opp i 1964 og har siden blitt en institusjon både i norsk kulturliv og på den internasjonale jazzscenen.

– Den 60 år lange historien til festivalen byr ikke bare på musikk, men også et skattkammer av grafisk design som mangler sidestykke i Norge. Sammen med våre samarbeidspartnere i Smuss Studio børster vi nå støv av denne unike samlingen, og inviterer til utstilling på Grafill i Oslo, sier festivalsjef Ragnhild Menes.

Gjennom seks uker i oktober og november arrangeres utstillingen Kongsberg Jazz 1964 – 2024: En designhistorie på Grafills hus i Oslo. Her kan publikum få se et utvalg av plakater, programmer, trykksaker og merch. Flere av disse har ikoniske kvaliteter som har gjort dem til samleobjekter for kongsbergensere og jazzelskere, forteller festivalen. Utstillingen inkluderer også et utvalg av filmer og fotografier fra den 60 år lange historien, og for første gang vises nylig digitaliserte opptak av legendariske konserter som har funnet sted under festivalen.

Utstillingen er kuratert og produsert av designkontoret Smuss Studio, som også står bak festivalens nye visuelle profil. Utstillingen er laget i samarbeid med Kongsberg Jazzfestival og Nasjonalbiblioteket, og er støttet av bransjeorganisasjonen Grafill.

Det er åpen vernissage for utstillingen torsdag 17. oktober kl. 18:00 til 21:00, der det også blir musikalsk innslag og panelsamtale.

Utstillingen er åpen fra fredag 18. oktober til søndag 24. november.

Fra forsiden

Hein Westgaard Trio - Kafe Hærverk, onsdag 18. september 2024

Gitar, bass og trommer

Hein, Petter og Simon spiller triomusikken sin fri for klisjéer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev