Nyhet

Karl Bjorå sekstett åpner jazzhøsten i Kongsberg

Onsdag 28. august er det sesongåpning på Jazz Evidence i Kongsberg med gitarist Karl Bjorå og hans sekstett. Videre utover høsten blir det konserter med blant andre Waldemar 4, Cortex med Hedvig Mollestad samt duoen Live Maria Roggen & Helge Lien.

Nå når festivaltåka i Kongsberg har lagt seg åpner Jazz Evidence dørene til klubbsesongen. – Også i høst kan Jazz Evidence tilby en rekke konserter av høy kvalitet, og som også er så forskjellige at de bør appellere til de forskjelligste smaksretninger, sier bookingansvarlig Tor Dalaker Lund.

Høstsesongen starter altså onsdag 28. august med Karl Bjorå sekstett. Gitaristen har med seg musikerne Selma French Bolstad (feler & vokal), Tuva Syvertsen (fele & vokal), Vegard Lien Bjerkan (tangenter), Bárður Reinert Poulsen (kontrabass) og Andreas Winther (trommer), og sammen presenterer de «en appetittvekkende mikstur av de forskjelligste musikalske ingredienser».
De veletablerte norske bandene er godt representert på sesongens program, forteller Dalaker Lund. Trygve Fiske kommer med sin kvartett Waldemar 4, for anledningen med Fredrik Ljungkvist som vikar for André Roligheten. Det blir et etterlengtet gjenhør med duoen Live Maria Roggen & Helge Lien, og i november kommer både Wako og Cortex, sistnevnte har med seg Hedvig Mollestad.

Den noe yngre generasjonen er også representert på programmet. Kongsbergmusiker Håvard Aufles vekker stadig mer oppmerksomhet, og nå har han satt sammen et helt nytt band, Geronimus Boss, der vi igjen møter gitaristen Karl Bjorå, i tillegg til Karl Hjalmar Nyberg (sax) og Simon Albertsen (trommer). Mottaker av Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringspris 2021, Reidun Ottersen, kommer med sin kvartett. – Hun er på full fart mot en sentral posisjon i det norske musikkmiljøet. Vi som har hørt henne i mange år og fulgt utviklinga hennes, venter bare på det nasjonale gjennombruddet, sier Dalaker Lund. Han forteller videre at de nå opplever en ny bølge med lokale jazzmusikere som stort sett ennå ikke har fylt 20 år. Mange av de spilte i Jazzboksen og i festivalgata under årets jazzfestival, og nå slipper de inn i varmen på Energimølla. Duoen Woodnote skal være forband for Geronimus Boss, og trioen Åker spiller på Jazzkafe i november. På de øvrige jazzkafeene møter vi for første gang duoen med høstens minst pretensiøse navn, De ubrukelige, og Kongsberg Storband med vokalisten Anne-Carolyn Schlüter spiller på den tradisjonelle Julejazzkafeen. Høstsesongen avsluttes med at Tom Hasslan, Axel Skalstad, Håvard Aufles og flere inviterer til Julejammen 2. juledag.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Musikk for Brede og smale

Sanskriti Shrestha presenterer nytt leviterende band, Bård Bergs beats møter storbandformatet, Brede Sørums kvartett hopper etter Coltrane og vi hører på ny og gammal musikk på plate og youtube.

Nyhet

Jazzprisen 2025 åpnet for nominasjoner

Det er klart for nok en storslått feiring av norsk jazz. Jazzprisen 2025 finner sted på Cosmopolite i Oslo lørdag 5. april. Nå åpner Norsk jazzforum for nominasjoner til de elleve prisene. Nominasjonsfrist er 20. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev