Nyhet

Talentpris til Anna Ueland

Pianist Anna Ueland ble under åpningen av Oslo Jazzfestival i går kveld tildelt USBL Jazztalent-prisen. En uredd, energisk og allsidig musiker, uttaler festivalen.

Søndag 11. august, i forkant av Oslo Jazzfestivals fullsatte åpningskonsert med Masqualero i Operaen, ble årets Usbl Jazztalent-pris tildelt pianist Anna Ueland. Prisen består av 60 000 kr, et diplom designet av Christopher Nielsen og en konsert som en del av hovedprogrammet på Oslo Jazzfestival i 2025.

Oslo Jazzfestival skriver følgende i begrunnelse for prisen:
Årets vinner har markert seg som en uredd, energisk og allsidig musiker med mange jern i ilden. Hun er opprinnelig fra Valdres, men bor nå i Trondheim hvor hun nylig har fullført bachelorgraden i utøvende piano ved jazzlinja på NTNU. Annas spill kjennetegnes av stor innlevelse, smittende glede og kreative krumspring, og hun beveger seg sømløst mellom alt fra frijazz til pop. Med bakgrunn fra studier i matematikk og programmering har også hun utviklet en sterk interesse for synthesizere og elektronikk, og man ser henne som ofte bak en haug med kabler og keyboard i ulike størrelser. På årets festival spiller hun med frijazzkvintetten Science Fair, indiejazz-bandet Vårknipa, septetten Monstera og ikke minst i fjorårets prisvinner Emil Bøs band.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Musikk for Brede og smale

Sanskriti Shrestha presenterer nytt leviterende band, Bård Bergs beats møter storbandformatet, Brede Sørums kvartett hopper etter Coltrane og vi hører på ny og gammal musikk på plate og youtube.

Nyhet

Jazzprisen 2025 åpnet for nominasjoner

Det er klart for nok en storslått feiring av norsk jazz. Jazzprisen 2025 finner sted på Cosmopolite i Oslo lørdag 5. april. Nå åpner Norsk jazzforum for nominasjoner til de elleve prisene. Nominasjonsfrist er 20. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev