Nyhet

TJO vil prege Moldejazz neste år

I 2025 er det 25-årsjubilanten Trondheim Jazzorkester som får det ærefulle oppdraget som Moldejazz’ Artist in Residence.

I forbindelse med at Trondheim Jazzorkester feirer 25 år neste år, har Moldejazz valgt å fremheve orkesteret under festivalen i 2025. Trondheim Jazzorkester har et sterkt bånd, en solid forbindelse og et nært samarbeid med Moldejazz, og det ønsker festivalen å utvide og utvikle videre under deres Artist in Residence-opphold i 2025.

Det er med stor glede og spenning vi ser frem til dette samarbeidet og de konsertopplevelsene det vil gi vårt publikum i 2025, skriver festivalen i en pressemelding.

Trondheim Jazzorkester er en av de viktigste og mest kreative jazzensemblene i Norge. Siden oppstarten i 2000 har orkesteret hatt en rekke spennende prosjekter med både norske og internasjonale jazzprofiler som Chick Corea, Pat Metheny, Joshua Redman, Erlend Skomsvoll, Eirik Hegdal, Sofia Jernberg, Maria Kannegaard, Kim Myhr, Jenny Hval, Stian Westerhus, Ståle Storløkken, Kristoffer Lo og Marius Neset.
Orkesteret tilhører Midtnorsk Jazzsenter, som initierer og organiserer nye prosjekter. Trondheim Jazzorkester drives som en musikerpool, der besetning og størrelse endres fra prosjekt til prosjekt, og dette gir stor variasjon i repertoaret. Musikerne som har vært involvert i orkesteret, er blant Norges mest kjente jazzprofiler.

Fra forsiden

Punkt - fredag 6. september 2024

Rå gitar og magisk Arve

FESTIVAL: Kontrastene er store og levende denne fyldige kvelden på Punkt-festivalens andre dag.

Now's the time

NTT: Ellie Mäkeläs mikrotonale mylder

Remsa møter endelig Ellie Mäkelä, Now We've Got Members vender endelig tilbake, Frode Gjerstad har knallskiver ute og vi hører på Punkt-remikser og mimrer om den kalde krigen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev