Nyhet

Rekordstor tildelingsrunde fra Kulturrom

I årets første tildelingsrunde har Kulturrom fordelt totalt 29,2 millioner kroner. En rekke jazzarrangører og storband er blant mottakerne av tilskudd til øvings- og fremføringsutstyr.

Til Kulturroms søknadsfrist 1. mars i år kom det inn 275 søknader med en samlet investeringssum på kr 106 millioner. Det viser at trykket på ordningen holder seg høyt og at behovet for midler til lokaler og utstyr er stort, forteller Kulturrom i en pressemelding.
– Det er så inspirerende å se alle de gode initiativene som skjer i kulturlokaler over hele landet! Med en økt ramme til fordeling kunne vi innvilge en rekordstor andel av de innkomne søknadene i denne runden, sier daglig leder Karen Sofie Sørensen.

Kulturrom ble i vår styrket med 8,9 millioner kroner fra 2024, som en del av regjeringens opptrappa satsing på å øke deltakelsen i kulturlivet og lansering av handlingsplanen «Alle inkludert!».
Sørensen forteller at dette gjorde det mulig å innvilge enda flere gode søknader denne runden: – Kulturrom kan bidra med store løft, som tildelingen på 3,7 millioner til nytt Kultursenter i Åsnes er et eksempel på, men også de avgjørende og mindre investeringene i scenegulv, bedre akustikk, ny lysmikser eller et el-piano.

Blant tilskuddsmottakere på jazzfeltet finner vi Hemnesjazz som mottar kr. 198 000 til PA og lyskilder til klubbscenen, Kristiansand Jazzvesen er er tildelt kr. 59 000 til lydmikser og Kjøllefjord Storband mottar kr. 42 300 til å forbedre lokaler og lydforhold i øvingsrom. Improbasen er tildelt kr. 10 000 til xylofoner, bongos og djembe til samspillsgruppe for nybegynner, og Østnorsk jazzsenters fire ungdomsjazzorkestre har fått kr. 63 000 til vibrafon med transportkasse.

Se liste over alle tilskuddsmottakere her.

Fra forsiden

Punkt - fredag 6. september 2024

Rå gitar og magisk Arve

FESTIVAL: Kontrastene er store og levende denne fyldige kvelden på Punkt-festivalens andre dag.

Now's the time

NTT: Ellie Mäkeläs mikrotonale mylder

Remsa møter endelig Ellie Mäkelä, Now We've Got Members vender endelig tilbake, Frode Gjerstad har knallskiver ute og vi hører på Punkt-remikser og mimrer om den kalde krigen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev