Nyhet

Stort på åpningen av Jazzfest

Åpningen av Jazzfest i Trondheim tirsdag 7. mai byr på store produksjoner. Bassist Kyle Eastwood og Trondheim Symfoniorkester & Opera hyller Clint Eastwood, og saksofonist Martin Myhre Olsen tolker Stargate sammen med NTNU Jazzensemble.

Den offisielle åpningskonserten av årets Jazzfest tirsdag 7. mai er det jazzbassist Kyle Eastwood som sammen med Trondheim Symfoniorkester & Opera står for. «Eastwood Symphonic» er en sønns hyllest til sin far, filmlegenden Clint Eastwood. Det blir en symfonisk åpningskonsert i Olavshallen med nye og originale tolkninger av kjente låter fra Clint Eastwoods filmer.

På Dokkhuset senere på kvelden skal saksofonist Martin Myhre Olsen og NTNU Jazzensemble tolke hit-katalogen til de trønderske superprodusentene i Stargate, Tor Hermansen og Mikkel Eriksen. Dette er årets utgave av Jazzfests konsertføljetongen ung komponist arrangerer trøndersk pop/rock, og Martin Myhre Olsen har gitt låtene ny drakt for talentene i NTNU Jazzensemble

Åpningskvelden avsluttes med jam på Dokkhuset med saksofonist Fredrik Ljungkvist som jam-vert. Han har med seg studenter fra jazzlinja på NTNU.

Festivalen forsetter ut uka med mye spennende på programmet. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev