Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

De mest eksperimentelle jazzuttrykkene på Kongsberg Jazzfestival finner man samlet over tre dager på Særingfest i Smeltehytta. Det er som en liten festival i festivalen der jazzentusiaster kan oppdage og oppleve musikk og lyd i alle former og varianter. Særingfest er et sted der folk møtes, mingler og nyter sommerstemningen ved Lågen, samtidig som den musikalske nysgjerrigheten blir tilfredsstilt.

Torsdag 4. juli åpner Særingfest med Phil Minton & Veryan Weston, to musikere i eliten av europeiske improvisasjonsmusikere som har samarbeidet i 40 år. Fredag byr på fire konserter: trioen Child of Illusion med blant andre Susana Santos Silva, New York-duoen Fred Moten & Brandon Lopez, Nicole Mitchell solo samt fjorårets DNB-prisvinner, bassist Per Zanussi, i kvartett med Magda Mayas (piano), Tony Buck (trommer) og David Stackenäs (gitar). Særingfest avsluttes lørdag med Christian Wallumrød og Ingebrigt Håker Flaten i duo samt den svenske trioen SPACE.

Særingpasset er allerede i salg, og det gir adgang til alle konserter på Smeltehytta i tillegg til nattkonsertene på Energimølla og intimkonsertene på Steinhuset.

 

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev