Nyhet

Nominasjoner til Spellemann offentliggjort

Malstrøm, Bendik Giske, Anja Lauvdal og Harald Lassen er nominerte til Spellemann 2023 i kategorien jazz. Lilja, Erland Dahlen, Marius Neset og Stian Westerhus er blant andre spellemann-nominerte.

Under en livestrømming i ettermiddag ble de nominerte til årets Spellemann offentliggjort. Lørdag 4. april skal det deles ut 28 priser, og totalt er det 110 nominerte.

I kategorien jazz er Malstrøm «Ytre tegn på indre bevegelse», Bendik Giske «Bendik Giske», Anja Lauvdal «Farewell to Faraway Friends (Wurlitzer Improvisations 2021-23)» og Harald Lassen «Balans» nominerte. En rekke andre musikere i jazz og omegn er nominerte i andre kategorier: Marius Neset som Årets internasjonale suksess, Lemur og Maja S.K. Ratkje & Nordic Effect i Samtid, Stian Westerhus til TONOs komponistpris, Sidiki Camara, Tord Gustavsen og Arve Henriksen i Tradisjonsmusikk, Gouldian Finch i Årets musikkvideo samt Erland Dahlen, Lilja og Nils Økland/Sigbjørn Apeland i Åpen klasse.

Spellemann-showet vil i år strømmes direkte i Nettavisens og Amedias kanaler. Programledere vil være Tuva Syvertsen og «ett av medlemmene fra Ballinciaga».

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev