Nyhet

Sju nyheter fra Jazzfest

Karin Krog og Bjørn Alterhaug feirer sitt lange musikalske samarbeid, og Mette Rasmussen vender tilbake til Trondheim med sin Trio North. I tillegg er Knut Reiersrud, Francesca Tandoi Trio, Obradovic-Tixier Duo, Jovan Pavlovic og Anja Skybakmoen klare for Jazzfest i Trondheim i mai.

Nasjonalskatt Karin Krog og jazzbauta Bjørn Alterhaug hedrer sitt musikalske samarbeid, som har vart i over 40 år, under Jazzfest i Trondheim i mai. Samarbeidet startet i Trondheim allerede i 1967, og over fire tiår senere kom albumet «Oslo Calling» med Karin Krog & The Meantimes, trioen som består av Vigleik Storaas (piano), Tom Olstad (trommer) og Bjørn Alterhaug (bass). Under Jazzfest har trioen utvidet med saksofonist Erlend Vangen Kongtorp. Det blir et skikkelig generasjonsmøte når Kongtorp som er i midten av 20-årene, møter disse fire høyst vitale veteranene.

Mette Rasmussen, Veslemøy Narvesen og Ingebrigt Håker Flaten utgjør Mette Rasmussen Trio North, som oppstod som en bestillingskonsert på Nasjonal jazzscene for to år siden. Siden har trioen turnert i både inn- og utland til stor begeistring. Alle de tre musikerne har tilknytning til Trondheim, så i mai skal de begeistre hjemmepublikummet med sin moderne, frie og nyskapende tilnærming til jazzen.

Gitarist Knut Reiersrud er også Jazzfest-aktuell, med et knippe nye låter der han har forsøkt å gestalte personligheten til ulike dyr gjennom instrumentalmusikk. Den italienske pianisten og vokalisten Francesca Tandoi skal by på varm jazzvokal og forrykende swing-linjer á la Oscar Peterson, og Jovan Pavlovic inntar scenen helt alene med sitt akkordeon, klar for å strekke, leke og tøye grenser på sitt instrument, skriver festivalen i en pressemelding. Trondheim-vokalist Anja Skybakmoen skal feire ny plate i møtepunktet mellom iransk musikktradisjon og Norden, og rett fra Europas jazzscene kommer energiske Obradovic-Tixier Duo.

Mer om Jazzfest-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev