Nyhet

Festivalstart i kulturhovedstaden

Lørdag 27. januar starter årets Bodø Jazz Open. Det blir et tett program den neste uka med blant annet Silje Nergaard & Jan Gunnar Hoff, Marius Neset Quintet, Jaga Jazzist og Nordnorsk Jazzensemble feat Arve Henriksen. Under åpningen av Bodø2024 lørdag 3. februar vil blant andre Liv Andrea Hauge og Joakim Rainer Petersen urframføre hvert sitt verk sammen med Arktisk Filharmoni.

Bodø er europeisk kulturhovedstad i 2024 og den kommende uka er byen også landets definitive jazzhovedstad. Festivalen Bodø Jazz Open åpner lørdag med blant annet Bodø Big Band med Odd René Andersen samt England Brooks & Finn Robert Olsen, og på kvelden stiller Jan Ole Otnæs som dj under Jazz på lørdag, i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb.  De aller yngste publikummerne inviteres til Jåzzongefestivalen, som inneholder alt fra sushikurs, hip-hop workshop og teater til badstue med eventyrfortelling. Bodø Rhythm group spiller om dyrene i skogen og på bondegården med «Skøy på landet».

Videre utover uka presenterer festivalen kjente navn som Silje Nergaard & Jan Gunnar Hoff, Ketil Bjørnstad (solo), Marius Neset Quintet, Jørn Øien Cosmopolitan og Jaga Jazzist. Det blir også en spennende masterclass med Jan Gunnar Hoff og den britiske trommeslageren Gary Husband, gitaristen Nguyễn Le og bassist Per Mathisen, samt en rekke store og små konserter og arrangementer rundt om i hele byen. Se hele programmet til Bodø Jazz Open her.

Kvensk kulturarv sentralt 
Nordnorsk Jazzensemble fortsetter den påbegynte musikalske reisen inn i det ukjente kvenske landskapet. Sammen med trompetist Arve Henriksen, har ensemblet skapt et nytt prosjekt der den kvenske kulturarven løftes frem, formes og bringes inn i et nytt lys i jazzens og improvisasjonens tegn. Gjennom små og store lydlandskap fremfører de bearbeidede gamle kvenske skillingsviser, salmer, tekster, rim, regler og sanger. Kaipu – som betyr lengsel og savn – beskriver dagens situasjon for kvensk kultur. Det finnes et savn til noe som kvener har mistet. Lengsel til egne kulturuttrykk som eksisterte en gang, men som ikke fikk mulighet til å bli overført eller utviklet videre. Dette er gjennomgående i det mange kvener lever med i dag. Kaipu urframføres i Stormen kulturhus 1. februar.

Unge jazzpianister åpner Bodø2024
Lørdag 3. februar arrangeres åpningskonserten for Bodø2024 som en del av festivalprogrammet. Tre unge pianister og komponister fra landsdelen, Liv Andrea Hauge, Joakim Rainer Petersen og Alexander Aarøen, står på programmet for den storstilte åpningen sammen med Arktisk Filharmoni. Hauge har med seg en pianotrio, tre vokalister og full besetning i Arktisk Filharmoni når hun fremfører sin nyskrevne musikk forankret i moderne jazz- og popmusikk. Joakim Rainer Petersen har i sin debut med filharmonien fått med seg blant annet den New York-baserte saksofonisten Ingrid Laubrock og lydkunstner Lasse Marhaug i tillegg til sine faste trio-musikere, Alex Riris på kontrabass og Rino Sivathas på trommer. Alexander Aarøens verk «Aspirations», et musikalsk brev til fremtidens barn, er den offisielle hymnen til den formelle delen av åpningen av Bodø2024.

 

Fra forsiden

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev