Nyhet

Ny kunsterisk leder i Moldejazz

Svenske Magnus Lunay, med bakgrunn fra blant annet Stockholm Jazz Festival og Fasching Jazz Club, er ansatt som ny kunstnerisk leder i Moldejazz. Han er på plass allerede neste uke.

Moldejazz startet jakten på en kunstnerisk leder i sommer, etter at den tidligere festivalsjef-stillingen ble gjort todelt med en daglig leder og en kunstnerisk leder. Endre Volden tiltrådte som daglig leder tidligere i år, og nå presenterer han svenske Magnus Lunay som kunstnerisk leder. Han kommer fra Stockholm og har bakgrunn fra Stockholm Jazz Festival, Fasching Jazz Club og Kulturhuset Stadsteatern.

– Med stort nettverk, en spennende bakgrunn, bred erfaring og spisskompetanse på feltet jazz, er vi helt overbevist om at Magnus vil kunne bidra til å utvikle og posisjonere Moldejazz videre, sier daglig leder Endre Volden i en pressemelding.

Lunay tiltrer stillingen 16. oktober og tar umiddelbart del i planleggingen av neste års festival. Åremålet for ansettelsen er fire år. Han skal jobbe med å booke artister, initiere og kuratere spennende musikalske prosjekter, og lede tilknyttede arbeidsgrupper i organisasjonen.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med en festival som Moldejazz, som har vært et forbilde og en inspirasjonskilde for meg helt siden jeg begynte å jobbe med jazzkonserter for 20 år siden. Moldejazz har sterk forankring i sted, publikum og på den pulserende, norske jazzscenen. Det er en internasjonalt anerkjent festival som jeg er overbevist om at kan nå nye høyder. Jeg ser virkelig frem til å bli en del av festivalens utvikling, sier Magnus Lunay.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev