Nyhet

Ny kunsterisk leder i Moldejazz

Svenske Magnus Lunay, med bakgrunn fra blant annet Stockholm Jazz Festival og Fasching Jazz Club, er ansatt som ny kunstnerisk leder i Moldejazz. Han er på plass allerede neste uke.

Moldejazz startet jakten på en kunstnerisk leder i sommer, etter at den tidligere festivalsjef-stillingen ble gjort todelt med en daglig leder og en kunstnerisk leder. Endre Volden tiltrådte som daglig leder tidligere i år, og nå presenterer han svenske Magnus Lunay som kunstnerisk leder. Han kommer fra Stockholm og har bakgrunn fra Stockholm Jazz Festival, Fasching Jazz Club og Kulturhuset Stadsteatern.

– Med stort nettverk, en spennende bakgrunn, bred erfaring og spisskompetanse på feltet jazz, er vi helt overbevist om at Magnus vil kunne bidra til å utvikle og posisjonere Moldejazz videre, sier daglig leder Endre Volden i en pressemelding.

Lunay tiltrer stillingen 16. oktober og tar umiddelbart del i planleggingen av neste års festival. Åremålet for ansettelsen er fire år. Han skal jobbe med å booke artister, initiere og kuratere spennende musikalske prosjekter, og lede tilknyttede arbeidsgrupper i organisasjonen.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med en festival som Moldejazz, som har vært et forbilde og en inspirasjonskilde for meg helt siden jeg begynte å jobbe med jazzkonserter for 20 år siden. Moldejazz har sterk forankring i sted, publikum og på den pulserende, norske jazzscenen. Det er en internasjonalt anerkjent festival som jeg er overbevist om at kan nå nye høyder. Jeg ser virkelig frem til å bli en del av festivalens utvikling, sier Magnus Lunay.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev